Cluj-Napoca candidează la titlul de "Capitala europeană a inovării 2020"

134
Cluj-Napoca candidează la titlul de

Articole de la același autor

Cluj-Napoca a ajuns în finala competiției pentru titlul de "Capitala europeană a inovării 2020", alături de Milano, Valencia, Viena și alte opt orașe europene, și ar putea câștiga 1 milion de euro. Finanțat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare și inovare al UE, premiul recunoaște meritele orașelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viața publică și să îmbunătățească viața oamenilor.

Un juriu la nivel înalt, format din experți independenți, a selectat cei 12 finaliști, analizând modul în care orașele utilizează soluții inovatoare pentru a răspunde provocărilor societale, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană și modul în care acestea implică comunități locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Orașul câștigător va primi titlul de "Capitală europeană a inovării 2020", precum și suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activitățile sale de inovare. Următoarele cinci orașe clasate vor primi câte 100.000 de euro fiecare.

Câștigătorul și ocupanții celorlalte locuri premiate vor fi stabiliți în cadrul Zilelor europene ale cercetării și inovării, care se vor desfășura în perioada 22 - 24 septembrie 2020. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5299 secunde