Clienții băncilor nu se înghesuie să solicite fișe fiscale

1855

Articole de la același autor

Conform noilor norme de creditare publicate de BNR, ce au intrat în vigoare (sau ar fi trebuit să intre în vigoare) pe 6 octombrie 2008, cel ce dorește să facă un credit trebuie să prezinte băncii, fișa fiscală.
Pe baza ei, bancherii vor calcula gradul de îndatorare la creditele acordate. Se ia ca punct de referință un venit cu cel mult 20% peste cel declarat la Fisc, în anul anterior.
Până în prezent, la Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța sau la instituțiile din subordine, nu a ajuns nicio solicitare de eliberare a fișei fiscale, pentru obținerea de credite.
Dacă solicitantul obține venituri exclusiv din salariu, fișa fiscală este pusă la dispoziția acestuia de către angajator. În cazul celor ce obțin venituri suplimentare, pe lângă salariu, certificatul fiscal este eliberat de Administrația Finanțelor Publice de pe bulevardul Mamaia. Cei ce își desfășoară activitatea în străinătate și nu au obligația de a declara venitul la unitățile financiare din România, pot solicita un credit pe baza adeverinței de venit ori a altor documente justificative.
Certificatul fiscal atestă îndeplinirea obligațiilor de plată la buget, a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor venituri. Pentru a fi eliberat, solicitantul trebuie să completeze o cerere pentru eliberare, în două exemplare, și pe lângă copia de buletin și 2 timbre de 4 lei fiecare, să le depună la sediul de pe strada Intrarea Tulcei nr. 4. Documentul este eliberat în termen de până la 5 zile, in funcție de numărul cererilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8202 secunde