Clădirile rezidențiale cu bulină roșie, tot mai căutate de investitorii străini

Luni, 28 August 2017, 17:48
271
Piața clădirilor rezidențiale cu risc seismic ridicat este într-o continuă creștere, cei mai interesați de această nișă fiind investitorii străini, atrași de profitul mare, se arată într-un studiu pe această temă.


Potrivit unui comunicat remis, ieri, Agerpres, investitorii au creat o listă neoficială de prețuri de vânzare pentru aceste proprietăți. Ei cumpără, în special, apartamente nerenovate, de mari dimensiuni, situate ultracentral, pe care le împart în locuințe mai mici, le renovează la standarde înalte și le închiriază. De cele mai multe ori, pe termen lung, dar și regim hotelier, prin AirBNB sau alte rețele, cu un grad de întoarcere a investiției situat între 6% și 10%, în fiecare an.


Astfel, după cum arată datele Wizmo.ro, investitorii străini sunt cei mai interesați de exploatarea acestei nișe. Deși riscurile asumate sunt mari, la fel este și profitul.


"Personal, consider o reală oportunitate investiția în astfel de clădiri, în special datorită poziției lor ultracentrale. Pentru un preț de 500-600 euro pe mp, a avea o locuință în inima Bucureștiului reprezintă o afacere pe care mulți o percep foarte riscantă, dar pe care unii investitori o găsesc foarte atractivă și o exploatează. O astfel de proprietate poate fi amortizată în 8-10 ani, iar după consolidare poate să-și crească valoarea chiar și de trei ori", a declarat Daciana Petrov, proprietarul Bucharest Imobiliare.


Pagina a fost generata in 20.3412 secunde