Circuite turistice pentru concediul de la sfârșitul anului

3965

Articole de la același autor

În sezonul toamnă-iarnă 2008, cei ce vor să viziteze cât mai multe locații într-un timp cât mai scurt pot alege circuitele turistice.
Astfel, la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, Patriarhia Română, în parteneriat cu agențiile de turism, organizează pelerinaje cu destinația Israel. Circuitul este de 8 zile, iar turiștii vizitează în acest timp biserica Stella Maris din Haifa, Grădinile Suspendate, Caesarea, muntele Tabor (locul unde Iisus a urcat pentru schimbarea Sa la față), Nazaret, muntele Fericirii, ruinele sinagogii din calcar alb și Ierusalim (unde există numeroase puncte turistice și de pelerinaj, precum Poarta Sfântului Ștefan, Capela Înălțării, Zidul Plângerii).
Prețul este de 675 de euro și include biletul de avion dus-întors, 7 nopți de cazare cu mic dejun în hoteluri de 3 stele, 6 cine la restaurantele hotelurilor și transportul cu autocarul. Prețul nu include taxele de aeroport (aproximativ 85 euro de persoană), bacșișul ce trebuie lăsat la restaurante și în hoteluri, asigurarea medicală (10 euro de persoană), precum și taxele de intrare la obiectivele turistice și ghizii locali (aproximativ 45 euro de persoană).
Există și un pelerinaj care include și punctele turistice din Egipt, precum Muntele Sinai și mânăstirea Sfânta Ecaterina, pe lângă cele amintite din Israel. Prețul este cu 100 de euro mai scump decât circuitul Israelului.
Cei ce doresc să viziteze punctele turistice de pe Mediterană se pot îmbarca într-o croazieră de 4 stele și face turul mării în 8 zile. Vasul Costa Concordia străbate locații precum Savona, Barcelona, Palma de Mallorca, Tunis, La Valletta sau insula Sicilia, iar tarifele pornesc de la 600 de euro. Prețul include cazarea, pensiunea completă , participări la activități de divertisment, taxele portuare. Locul îmbarcării se face în Civitavecchia – Roma, Italia.
Există și itinerarii mai scurte, de 4 zile, cu prețuri ce pornesc de la 300 de euro. Vasul Perla străbate partea de est a mării Mediterane și anume Pireu, Mikonos, Kusa-dasi, Heraklion - Creta și Santorini.
Cei ce doresc să-și petreacă vacanța în afara Europei, pot alege destinațiile Asia sau America de Sud, însă prețurile sunt pe măsură.
Pentru un circuit turistic în Thailanda (Bangkok – Pattaya), turistul trebuie să plătească 1.200 de euro. În 11 zile, acesta are posibilitatea să viziteze templul Buddha de Aur (5,5 tone de aur masiv), templul de Marmură Albă, palatul Vinmanmek (cea mai mare construcție din lemn de tec), templul Zorilor, palatul regal, cea mai mare fermă de crocodili (40.000 de exemplare) sau insula de corali. Tariful nu include prețul băuturilor alcoolice și răcoritoare, taxele de aeroport și securitate (200 euro) și taxele de viză si de intrare și ieșire din Bangkok (circa 40 de euro).
Circuitul turistic Brazilia - Argentina (Rio de Janeiro - Iguassu - Buenos Aires) costă 1.800 de euro și durează 13 zile. În acest timp, turiștii vizitează muntele Corcovado (unde se află impresio-nanta statuie a lui Iisus), pădurea Tijuca (cea mai mare pădure urbană din lume), stadionul Maracana, catedrala metropolitană, cascadele braziliene, parcul național Iguazu sau cascadele argentiniene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3853 secunde