€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Cine poate opri prăbușirea leului?

Ştire online publicată Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Leul este în grea suferință. De la o zi la alta e tot mai slab, mai jigărit. Singura schimbare adusă de săptămâna ce tocmai s-a încheiat este creșterea vitezei de depreciere. Vineri, 25 ianuarie 2019, moneda noastră națională a sângerat, din nou, sub loviturile principalelor valute.


În cursul tranzacțiilor de pe piața interbancară, euro a câștigat 0,79 bani, variația fiind de 0,17%. Banca Națională a României a afișat un curs de schimb de 4,7648 lei pentru un euro. 
Dolarul s-a apreciat cu 1,51 bani, respectiv 0,36%, curs de schimb sărind la 4,2034 lei pentru un dolar. 
La rândul său, francul a înghițit 2,67 bani, iar curs de schimb a urcat la 4,2213 lei pentru un franc elvețian, fiind cu 0,64% mai mare decât cu o zi înainte.


Speriat de prăbușirea leului, cu efecte dezastruoase asupra prețurilor și ratelor la bănci, PSD a declanșat un nou atac împotriva BNR și a guvernatorului Mugur Isărescu. Principalul partid de guvernământ îi sugerează guvernatorului șef să folosească rezervele valutare pentru a stopa deprecierea monedei naționale. 
În replică, dintr-un studio de televiziune, Dan Suciu – purtătorul de cuvânt al BNR a explicat că situația în care se află leul se datorează pierderii de credibilitate. 


Stimați cititori, vinovați de prăbușirea monedei naționale sunt cei ce au inițiat, redactat și aprobat OUG 114 din decembrie 2019! Ei sunt cei ce au declanșat haosul din economia națională, de pe piața valutară, bancară și de capital, de pe piața energetică și de comunicații! Ei sunt cei ce îi pun pe fugă pe investitorii străini și îi obligă pe întreprinzătorii români să stopeze investițiile! Ei sunt cei ce au provocat neîncrederea în leu, condamnându-l la grele suferințe!
În opinia mea, blestemata OUG 114 reprezintă un act normativ care subminează economia națională, fiind un act de trădare a intereselor României. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37460 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Cultură-Educație
ieri, ora 10:14 Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română 6113 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română
Actual
azi, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2122 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1914 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8663 secunde