Cine își plânge de milă după prăbușirea pieței imobiliare

1858
4
Cine își plânge de milă după prăbușirea pieței imobiliare - fondcineisiplangedemila1-1397579816.jpg

Articole de la același autor

Prețurile aproape că s-au înjumătățit, însă panta descendentă nu pare să se mai accentueze 


"Boomul" imobiliar despre care s-a vorbit atât de mult a ajuns doar o amintire, una urâtă, ce-i drept, pentru constănțenii care în urmă cu șase - șapte ani investeau bani frumoși sau se îndatorau până peste cap pentru a-și putea achiziționa (încă) un apartament. Cine trage linie acum vede că locuința cumpărată cu bani grei valorează în prezent mult mai puțin, în unele cazuri chiar și cu peste 50%. 


Prețurile au intrat la apă 
În ultimii șase ani, în Constanța, apartamentele s-au ieftinit, potrivit unei analize recente a portalului imobiliare.ro, cu circa 46,6%, de la 1.589 euro pe metru pătrat (cât era prețul mediu în luna iunie 2008), până la 849 de euro pe metru pătrat, prețul mediu de la această oră.


Totuși, în ultimul an, s-a observat o relativă stabilitate pe piața imobiliară din Constanța, potrivit analizei. Aici se înregistrează în prezent valori cu doar aproximativ 2,5% - 3% mai mici pe segmentul vechi, procente despre care putem vorbi, în ciuda oscilațiilor lunare, atât în plus, cât și în minus, chiar și în cazul segmentului de locuințe noi. 


Investiții proaste 
Necazul unora este, în acest moment, bucuria altora. Prețul plătit însă de foarte mulți constănțeni, care nu credeau că situația din anii 2007 - 2008 se poate schimba, este unul destul de mare. 


"La începutul lui 2007, am cumpărat un apartament de aproape 60 de metri pătrați, în KM 4-5. Am dat atunci în jur de 57.000 euro, dar o parte din bani fiind luați de la bancă, am plătit de fapt mai mult, chiar dacă am achitat creditul cu mult înainte de termen. De un an încerc să îl vând, dar nimeni nu a vrut să-mi dea peste 34.000 - 35.000 euro. Am renunțat și prefer să îl păstrez, să văd ce se mai întâmplă", spune Florin, unul dintre sutele de constănțeni care și-a cumpărat un apartament cu nu foarte mult timp înainte ca piața imobiliară să cadă.


Comentează știrea

admirator
16 aprilie 2014
criza economica

a stopat cererea solvabila si creditul. In aceste conditii, cei care au cumparat case cu programul guvernamental, s-au napustit spre garsoniere si apartamente cu 2 camere. Investitorii imobiliari au ramas cu apartamentele nevandute. (Cei care au reusit finalizarea blocurilor.) In acest trend, garsonierele si apartamentele cu 2 camere au inceput sa-si mareasca pretul de vanzare, dar apartamentele cu 3 camere nu au mai avut nici un fel de client. De aici prabusirea pretului la aceasta categorie. Situatia va ramine asa, pina cand cererea solvabila va reveni in piata, orientindu-se spre apartamentele mari. Este ciudat cum Romania se lauda cu stabilitate economica, crestere etc. dar la nivel individual nu se simte nimic. De aici si lucrurile in piata merg foarte rau. Situatia se va normaliza abia in momentul in care cererea solvabila va reusi sa egaleze oferta. Si va redeveni ce-a fost cand o va depasi. Dar cu salariile noastre... greu de imaginat momentul.

CITITOR
16 aprilie 2014
IMOBILIARI

TOTI TARANII SI-AU FACUT SOC. IMOBILIARE SI S-AU IMBOGATIT IN 2-3 ANI CAND A VENIT CRIZA , CINE NU S-A RETRAS DIN BRANSA S-A DUS LA VALE ...

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

AFACEREA TA
16 aprilie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3815 secunde