Cine a avut un salariu mai mare în 2013

90
Cine a avut un salariu mai mare în 2013 - banilei-1377422200.jpg

Articole de la același autor

Creșterile salariale în sectorul privat au atins în medie 4,6%, potrivit ediției de anul acesta a studiului salarial și de beneficii PayWell, derulat de echipa de consultanță în resurse umane a PwC România. Acest nivel de creștere salarială este mai scăzut față de cel înregistrat în 2012 (5,1%), însă marchează revenirea la rate real pozitive de creștere, având în vedere scăderea inflației (în jur de 3% anul acesta). 

Temperarea creșterilor salariale nominale se poate observa la nivelul tuturor sectoarelor analizate în cadrul studiului PayWell (cu excepția IT&C), dar sectoarele cu creștere salarială reală (peste inflație) sunt cele de producție (auto, industrială), de bunuri de larg consum, distribuție, IT&C și farmaceutice, în timp ce companiile din sectorul bancar și retail au aplicat creșteri salariale sub nivelul inflației.

Nivelurile cele mai ridicate ale creșterilor medii salariale au fost alocate managementului (4,9%), urmate de personalul de suport (4,7%) și personalul operațional și de vânzări (4,5%).

"În ultimii ani, creșterile salariale efective au fost semnificativ mai mici decât cele planificate în anul anterior, iar pentru anul următor tendința continuă: doar 28% dintre companiile participante la studiul PayWell și-au stabilit deja o politică de creșteri salariale, procentul mediu fiind cel mai redus din ultimii 5 ani: doar 5,2%. Acest fapt reflectă deopotrivă ancorarea așteptărilor inflaționiste într-o zonă mai redusă, dar și menținerea unei atitudini prudente, angajatorii fiind foarte atenți la evoluția economică și nemaifiind dispuși să crească costurile salariale decât în limita câștigurilor de productivitate", a declarat Horațiu Cocheci, senior manager, liderul echipei de consultanță în resurse umane, PwC România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Iulie 2013
Stire din Sănătate : Cresc salariile medicilor?
Pagina a fost generata in 0.4071 secunde