China Shipping Container Lines a sărbătorit upgrade-ul serviciului ABX

1064

Articole de la același autor

Agitație mare, ieri, în incinta terminalului CSCT Agigea, acolo unde China Shipping Container Lines a sărbătorit creșterea ca-pacității de transport.

Pariind pe potențialul Mării Negre și al României, dar și pe avantajele comerciale conferite de ruta Orientul Îndepărtat - Marea Neagră, China Shipping Container Lines a decis să realizeze un upgrade al serviciului Asia-Black Sea Express (ABX). Navele flotei China Shipping cu o capacitate de 4.255 TEUs vor fi înlocuite treptat cu portcontainere de capacitate 5.668 TEUs.

Upgrade-ul acestui serviciu a fost sărbătorit ieri, odată cu sosirea navei "Xin Pu Dong", în prezența a numeroși oficiali chinezi și români.

China Shipping Container Lines, una dintre cele mai puternice corporații din domeniul maritim containerizat, a marcat o nouă etapă în evoluția serviciului ABX, după cinci ani de la lansarea acestuia. China Shipping (România) Agency Co. Ltd., agentul exclusiv al CSCL în România, a sărbătorit inau-gurarea serviciului ABX pe 11 octombrie 2007, odată cu intrarea în dana portului Constanța a primului portcontainer "Xin Shan Tou" plecat din Shanghai.

Serviciul face legătură directă între principalele porturi din China și Constanța. Rotația completă a serviciului durează 56 de zile, pe ruta: Shanghai - Ningbo - Shekou - Singapore - Port Kelang - Suez - Piraeus - Istanbul - Constanța - Ilyichevsk - Suez - Port Kelang - Shanghai.

La evenimentul de ieri a parti-cipat și Excelența Sa, ambasa-dorul Republicii Populare Chineze la București, Huo Yuzhen, cât și alți diplomați chinezi, autori-

tăți locale și portuare, oameni de afaceri.

"În ceea ce privește China Shipping România, sunt mândru să declar că dezvoltarea sa a fost remarcabilă, chiar pe fondul crizei mondiale. Sper ca îmbunătățirea serviciului ABX să fie de bun augur pentru toată lumea", a precizat Luo Zhongming, reprezentantul China Shipping.

La eveniment a participat și prefectul Constanței, Claudiu Iorga Palaz, care a precizat că evenimentul de ieri reprezintă cu siguranță o etapă de referință pentru transportul containerizat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Economie : Cursurile BNR de astăzi
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bogdan Hossu, în dispută cu DNA
Pagina a fost generata in 2.5669 secunde