China a avizat fuziunea a doi giganți din industria navală

197
China a avizat fuziunea a doi giganți din industria navală - chinaaavizatfuziuneaadoigigantid-1609785801.jpg

Articole de la același autor

Fuziunea dintre giganții industriei navale sud-coreene Hyundai Heavy Industries și Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering a depășit unul dintre cele mai grele obstacole. Autoritatea de concurență din China a anunțat că o combinație între cele două companii nu va afecta competiția de pe piață.



În cazul în care Hyundai Heavy Industries reușește să achiziționeze DSME, va lua naștere o companie mamut. În prezent, cei doi constructori navali dețin 70-80% din piața mondială a navelor pentru transportul țițeiului și a gazelor naturale lichefiate. Mariajul dintre cele două companii a fost anunțat în 2019. Până acum, și-au exprimat acordul cu fuziunea autoritățile din Kazahstan, Singapore și China. Mai trebuie să-și dea avizul autoritățile din Coreea de Sud, Uniunea Europeană și Japonia.


Comisia Europeană își planificase finalizarea deciziei privind această fuziune pe 10 ianuarie 2020, Apoi, din cauza pandemiei Covid-19, a amânat pe termen nedefinit luarea unei decizii. Analiștii se așteaptă ca UE să ia o decizie finală la începutul anului 2021.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5401 secunde