Chevrolet sărbătorește 100 de ani!

390
Chevrolet, cea mai mare marcă internațională a companiei General Motors, își sărbătorește centenarul. Pentru a marca trecerea acestor 100 de ani, Chevrolet lansează modelul electric Volt, donează 100 de autovehicule pentru ajutorarea copiilor nevoiași și comandă o statuie modernă care va fi amplasată în orașul natal al lui Louis Chevrolet.

În Europa, premiatul model Volt, primul autovehicul electric cu autonomie extinsă va fi prezent în showroomurile auto din Belgia, Franța, Germania, Olanda și Suedia începând cu data de 3 noiembrie 2011. "Anul acesta a fost plin de evenimente speciale, menite a sărbători moștenirea noastră alături de clienții, angajații și partenerii noștri de afaceri din întreaga lume. Intrăm într-o nouă eră a mobilității împreună cu modelul Volt, ducând mai departe tradiția de a proiecta autovehicule pentru a-i ajuta pe clienții noștri să se bucure din plin de oportunitățile din viața lor", a declarat președintele și director general al Chevrolet Europe, Wayne Brannon.

Pe parcursul acestui an, Chevrolet a donat organizațiilor SOS Satele Copiilor din Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho și Israel 100 de mașini noi, de la autovehicule Spark de oraș până la modele Orlando cu șapte locuri și Captiva SUV.

Pe 3 noiembrie, Chevrolet va dărui organizației SOS Children’s Villages din Roma ultimele două autovehicule în cadrul unui eveniment special care va avea loc la periferia capitalei Italiei.

Potrivit reprezentanților Chevrolet, această inițiativă are ca scop sporirea mobilității copiilor și mamelor SOS, precum și crearea condițiilor optime pentru asistenții sociali care se ocupă de programele de consolidare a familiei SOS de a ajunge la familiile dezavantajate din comunități.

"Mamele SOS au nevoie de mobilitate, întrucât acestea întâmpină aceleași provocări în activitățile lor de întreținere a unei gospodării mari, întocmai ca și ceilalți părinți. Nu este întotdeauna ușor și nici practic să apelezi la serviciile de transport în comun, astfel încât mobilitatea joacă un rol esențial în eforturile noastre de a ne ajuta copiii", a explicat Richard Pichler, secretarul general al organizației SOS Children’s Villages.

Omagiu pentru Louis Chevrolet

Chevrolet îi aduce un omagiu și lui Louis Chevrolet, cofondatorul companiei. Orașul elvețian în care acesta s-a născut, Chaux-de-Fonds, va găzdui o operă de artă ce va fi expusă în Parc de l’Ouest.

Patru echipe de artiști renumiți se vor lansa într-o competiție care va avea ca scop desemnarea echipei ce se va ocupa de crearea operei de artă. În martie 2012, un juriu alcătuit din reprezentanți ai orașului Chaux-de-Fonds și ai Chevrolet, precum și ambasadorul SUA în Elveția și Liechtenstein și președintele Comisiei Federale de Artă din Elveția va desemna proiectul câștigător.

Statuia va reprezenta un punct de referință, amintindu-le turiștilor care vizitează orașul La Chaux-de-Fonds (inclus în patrimoniul mondial UNESCO) de una dintre cele mai renumite figuri ale orașului.

100 de ani de Chevrolet

Povestea Chevrolet a început pe data de 3 noiembrie 1911, atunci când emigrantul elvețian, Louis Chevrolet, pilot de curse, și fabricantul american Billy Durant au fondat Chevrolet Motor Car Company, în Detroit, SUA.

La o sută de ani de la înființare și cu peste 209 milioane de autovehicule și camioane vândute, Chevrolet ocupă cea de-a patra poziție în clasamentul vânzărilor anuale, cu peste patru milioane de autovehicule și camioane vândute în anul 2010 în peste 130 de țări. Pe scurt, la fiecare șapte secunde în lume este vândut un autovehicul Chevrolet.

Astăzi, papionul Chevrolet rămâne în continuare un simbol al spiritului tânăr și inovator, al designului progresist și al durabilității. Aceste calități pot fi observate în toată gama nouă de modele, care include Chevrolet Cruze și autovehiculul electric premiat Chevrolet Volt. Noua gamă Chevrolet include și noul Chevrolet Spark, noul Chevrolet Aveo (sedanul cu cel mai economic consum și unul dintre cele mai sigure modele din segment), modelul MPV Orlando, noul Chevrolet Captiva SUV, noul Camaro și automobilul legendar Chevrolet Corvette.

"Anul 2011 a reprezentat o oportunitate unică pentru a sărbători succesele răsunătoare din trecut. Și în cel de-al doilea secol Chevrolet personalitatea lui Louis Chevrolet și motoul său, «Nu renunța niciodată!», ne vor inspira în continuare", a declarat Wayne Brannon. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Economie : A fost lansat noul model Range Rover Evoque
Pagina a fost generata in 0.499 secunde