Chevrolet Aveo sedan și Captiva au primit cinci stele în cadrul testelor de siguranță

701
Chevrolet Aveo sedan și Captiva au primit cinci stele în cadrul testelor de siguranță - chevrolet-1319984522.jpg
Toți cei care au trăit experiența unui accident rutier știu cât de important este să te afli într-un autoturism care, în cazul unui eveniment neplăcut în trafic, să aibă dotări ce pot salva vieți ori pot feri pasagerii de traume severe.

Recent, și noile modele Chevrolet Aveo sedan și Chevrolet Captiva SUV au primit punctaj maxim în cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (EuroNCAP). "Toate modelele noi Chevrolet oferă un nivel remarcabil de siguranță. Ne bucurăm că încă două modele din gama noastră au primit punctajul maxim în cadrul testelor europene", spune Wayne Brannon, președinte și director executiv al Chevrolet Europe.

Captiva și Aveo sedan se alătură astfel modelelor Chevrolet Cruze, Orlando și Aveo hatchback, care au primit toate un punctaj de cinci stele. Aveo hatchback a obținut 85 din 100 de puncte, fiind astfel unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul său.

Modelul Chevrolet Captiva este dotat cu sistem de asistență la urcarea în rampă (HSA), sistem de control al stabilității (ESC), sistem de frânare antiblocare (ABS), sistem de asistență la frânare și sistem de control la coborârea în pantă. Autovehiculul include în dotarea standard airbaguri frontale, laterale și tip cortină, precum și centuri de siguranță cu dispozitive de pretensionare pentru locurile din față și trei centuri de siguranță cu prindere în trei puncte pentru scaunele din spate. Chevrolet Captiva dispune și de tetiere active, pedalier retractabil și frâna electrică de parcare.

Modelul Chevrolet Aveo este echipat cu șase airbaguri în varianta standard, conec-tate la modulele de senzori și diagnoză, montate pe linia central a autovehiculului. De asemenea, acesta dispune de un sistem de fixare a scaunului pentru copii. Printre sistemele de siguranță se numără și sistemul de control al stabilității, sistemul de control al tracțiunii, sistemul de frânare antiblocare cu patru canale și asistență la frânare, dar și sistemul de distribuție electronică a forței de frânare (EBD). Asistentul la urcarea în rampă și tempo-matul cu funcție de limitare a vitezei sunt, de asemenea, inclu-se în dotarea standard a modelului Aveo.

Toată gama de modele noi Chevrolet este disponibilă și la showroom-ul Rădăcini Motors Constanța, de pe Bd. Aurel Vlaicu, nr. 186 B, zona Pod IPMC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Economie : A fost lansat noul model Range Rover Evoque
Pagina a fost generata in 0.504 secunde