CFR Călători, tot mai puțini pasageri în trenuri

234
1
CFR Călători, tot mai puțini pasageri în trenuri - cfr-1472566044.jpg

Articole recomandate

Transportatorul feroviar de pasageri CFR Călători a înregistrat venituri de 439,2 milioane lei (98,6 milioane euro) în primele șapte luni ale acestui an din vânzarea de bilete, în creștere ușoară față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul majorării distanțelor parcurse de pasageri, care a compensat scăderea numărului de călătorii, potrivit datelor trans-mise de companie, la solicitarea News.ro.

Numărul călătoriilor realizate de către pasagerii CFR Călători a continuat tendința de scădere în acest an.

"În primele șapte luni din 2015, românii au efectuat peste 32 milioane de călătorii, măsurat prin indicatorul călători transportați, cu trenurile CFR Călători, iar în perioada similară din 2016, aproximativ 31 milioane de călătorii", au declarat reprezentanții CFR Călători.

Totuși, distanța medie a călătoriilor este în creștere, ceea ce ar putea indica o schimbare a obiceiurilor de călătorie.

Directorul CFR Călători, Iosif Szentes, a declarat, în luna aprilie, într-un interviu acordat News.ro, că principalul concurent al companiei, mai ales pe distanțe medii și scurte, îl reprezintă transportatorii rutieri.

Astfel, spre deosebire de transportatorii feroviari, companiile care fac transport rutier sunt mai eficiente, flexibile și adaptabile pe distanțe scurte, de aceea mulți pasageri aleg serviciile acestora. Sectorul căilor ferate din România a pierdut foarte mult teren în ultimii 25 de ani, în special în raport cu transportul auto.

Comentează știrea

DODO
31 august 2016
la fel !

ca la concurenta autobuz vs. microbuz in oras Trenurile sint concurate de autocare si microbuze ! care pe care !?!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 August 2016
Stire din Economie : BMW spune adio modelului Z4
Pagina a fost generata in 4.064 secunde