„Certificatul verde”, disponibil din iulie

Marţi, 04 Mai 2021, 20:39
39
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat, într-un comunicat de presă, că vor începe testele de interconectare a sistemelor privind „certificatele verzi” şi a explicat modul în care vor fi implementate certificatele digitale pentru călătoriile în interiorul Uniunii Europene.

„Soluția tehnică dezvoltată de instituția noastră va fi interconectată cu cele implementate de către celelalte state membre ale UE pentru a permite eliminarea restricțiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei. Certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat. Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital. De asemenea, certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit", a anunţat STS.

Codul QR din certificat va conține informații de identificare (nume, prenume și data nașterii), precum și informații medicale esențiale, semnate digital, pentru a se garanta autenticitatea datelor. Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale și vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoțite de actul individual de identitate. Până atunci se fac pregătiri: în luna mai, la nivel european va avea loc testarea de interconectare între ţările membre, România fiind programată în 21 mai. Certificatele verzi vor fi implementate în Uniunea Europeană şi în ţara noastră începând cu 1 iulie 2021.Pagina a fost generata in 0.1911 secunde