Cel mai mare complex de pregătire a navigatorilor din Europa va fi la Constanța

428
Cel mai mare complex de pregătire a navigatorilor din Europa va fi la Constanța - celmaimarecomplexdepregatireanav-1630431857.jpg

Articole de la același autor

În 2021, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a împlinit 45 de ani de existență. În acest an aniversar, la data de 30 august, conducerea instituției a semnat contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiție „Corp învățământ-cazare și bazin de antrenamente”.

Investiția reprezintă un campus în suprafață de 5.063 mp, constând în construirea unui corp de clădire pentru învățământ și cazare, în regim de înălțime S+P+4E și a unui corp care să cuprindă un nou bazin de antrenamente. Alături de obiectivele actuale, CERONAV va deține cel mai mare complex de pregătire profesională din Europa, se precizează în comunicatul dat publicității.

„Această investiție va permite CERONAV să crească calitatea actului de pregătire profesională, dar și capacitatea de a intra pe piața serviciilor integrate, pentru a oferi navigatorilor români și străini condiții la cele mai înalte standarde mondiale. Campusul este un motiv de mândrie și pentru Constanța, deoarece în finala competiției mondiale de arhitectură de la Singapore, a fost declarat unul dintre cele trei proiecte emblematice pentru educație și pregătire profesională. Tocmai am depus și cererea de finanțare pentru proiectul POIM – – proiect european nerambursabil, în valoare de 40 milioane de lei. Cele două obiective reprezintă cele mai mari investiții din istoria CERONAV”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa - directorul general al CERONAV.

Durata totală a realizării investiției este de 32 de luni, incluzând opt luni de proiectare și 24 de luni de execuție.

Valoarea aprobată a investiției, prin HG 10138/2019, este de 49.960.967 lei (inclusiv TVA), iar valoarea de atribuire a contractului este de 47.140.710 RON (inclusiv TVA). Finanțarea se asigură din surse proprii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1995 secunde