Cea mai mare oră de sport din România

178
Cea mai mare oră de sport din România - ceamaimareoradesport-1464858372.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 4 iunie 2016, Bucureștiul va găzdui Cea mai mare oră de sport din România, eveniment aflat la a șasea ediție și care face parte din programul național "Mișcarea face bine", coordonat de Dolce Sport și susținut de Telekom Romania. 
Cea mai mare oră de sport este un festival sportiv, accesibil pentru toată lumea - de la copii, până la bunici, de la sportivi amatori până la mari performeri, de la simpli iubitori ai mișcării în aer liber, până la cei care vor să-și schimbe stilul de viață sedentar și să descopere beneficiile pe care le aduce sportul în viața de zi cu zi.
Evenimentul va începe la ora 9:00 și se va desfășura pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Festivalul cuprinde trei componente:
- Clase gratuite de fitness, timp de 12 ore, cu cei mai buni traineri din țară și de peste hotare
- Cea mai mare ștafetă de alergare pe 100m, în 12 ore (eveniment organizat în premieră în România, având scop 100% caritabil)
- TriKids - ediție specială cu ocazia Zilei Copilului; concurs pentru copii și familii - cros, duatlon și family fun run
A șasea ediție a festivalului de fitness și sport vine cu multe noutăți și experiențe pentru toți iubitorii de mișcare în aer liber. Programul cuprinde 12 ore pline de activități pe scenă (între ora 9.00 și ora 21.00), într-o zonă special amenajată pe gazonul Stadionului Național de Rugby, printre care enumerăm: Kangoo Dance, Steel Combat, Steel Tonic, Nirvana Fitness, Functional Movement, Yoga, Functional Training și multe altele. Intrarea este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile pentru fiecare clasă.
Timp de 12 ore, participanții vor avea ocazia să își testeze limitele pe o distanță de 100m/viteză. Startul se va da la ora 9.00, iar ultimul alergător va încheia cursa la ora 21.00. La competiție se poate înscrie orice persoană care are cel puțin 14 ani, iar cursa va fi cronometrată cu cipuri electronice, care afișează rezultatul în timp real. Mai mult decât atât, pentru fiecare participant care se va înscrie și va alerga 100 metri, Fundația Telekom Romania va dona 1 Euro/participant către cauzele caritabile ale evenimentului - Galantom, Școala de Valori și Magicamp.
Persoanele interesate se pot înscrie gratuit 
TriKids - concurs pentru copii și părinți este dedicat în special copiilor și își propune să-i responsabilizeze pe cei mici cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos, în care sportul, mișcarea și alimentația corectă reprezintă principalele valori care îi vor ajuta să se dezvolte armonios.
Manifestarea sportivă va cuprinde trei probe:
- Crosul Copiilor – 330 metri alergare, cu start de la ora 10.00, pentru copii cu vârste între 4 și 5 ani; 660 metri (start 10.15) – 6-8 ani; 1 km (start 10.30) – 9-11 ani și 1 km (start 10.45) – 12-14 ani;
- Duatlon. Copiii cu vârste între 4 și 5 ani (ora 11.15) și între 6 și 8 ani (ora 11.45) vor debuta cu un traseu de 0,33 km de alergare, vor continua cursa pe bicicletă – 1 km și vor finaliza competiția tot în alergare, pe o distanță de 0,33km. Pentru categoria 9-11 ani (ora 12.20), cursa de alergare va avea o distanță de 0,66km x 2, iar pedalatul se va realiza pe o distanță de 1,5km, iar pentru categoria 12-14 ani (ora 13.00): 1km alergare + 3 km bicicletă + 1 km alergare;
- Family Fun Run. Startul se va da la ora 13.45, iar părinții, alături de copiii lor, vor preda ștafeta de la unul la altul pe un traseu de 330m.
Cea mai mare oră de sport este un festival de fitness și sport, parte a campaniei Mișcarea face bine powered by Dolce Sport și pusă în scenă de Smartatletic, GetFit și Telekom Romania, în parteneriat cu Comitetului Olimpic și Sportiv Roman și DEDEMAN. Parteneri: Niro Investment, Aqua Carpatica, Ciuc Natur Radler.
Evenimentul va continua la Brașov, pe data de 9 iulie și Constanța, pe data de 6 august.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0196 secunde