Ce vor constănțenii la schimb pentru casele lor

596
1
Ce vor constănțenii la schimb pentru casele lor - housemoney-1320589735.jpg
Trocul imobiliar este încă destul de întâlnit și practicat și printre constănțeni. Cum la capitolul lichidități puțini stau bine, pare să fie, cel puțin la prima vedere, o idee numai bună pentru ambele părți.

De regulă, constănțenii vor să scape de apartamentele mari, în schimbul unora mai mici sau a unei case. Marea majoritate a acestora (deși nu este o regulă) sunt persoane trecute de prima tinerețe. Există două - trei mari motive (pe lângă o sumedenie de alte cauze) care îi determină să apeleze la aceste schimburi. Unul dintre ele, imposibilitatea de a face față cheltuielilor cu utilitățile, în special pe timp de iarnă. Acest lucru, coroborat cu faptul că ceilalți membri ai familiei (copiii) au locuințele lor, îi determină pe mulți să-și dorească un apartament mai mic. Nu mai au nevoie de o casă așa mare, iar ceva bani lichizi nu strică nimănui, mai ales în această perioadă. Pe de altă parte, nu puține sunt cuplurile care vor să dea viața de la bloc pe cea de la casă. Încă un aspect foarte important este și acela că o parte a constăn-țenilor care vor să-și schimbe apartamentele cu unele mai mici preferă o nouă locuință situată la parter sau cel mult la etajul I.

v v v

Iată doar câteva exemple: un proprietar al unui apartament cu trei camere decomandate, din KM 4-5, confort 0, vrea la schimb unul cu două camere și o diferență de 15.000 euro. Oricum, în marea majoritate a cazurilor sunt anunțuri ce privesc schimbul unui apartament cu patru camere.

Mulți proprietari vor să se mute însă într-o anumită zonă. Un constănțean vrea un apartament cu două camere decomandate, neapărat în zona CET și o diferență de bani, în schimbul unui apartament cu patru camere din zona Inel II (iar astfel de anunțuri cu pretenții clare nu sunt puține). Tocmai deoarece este o operațiune dificilă, având în vedere nu doar aspectul menționat mai sus ci și acela că fiecare client vrea să-și schimbe apartamentul cu unul cât mai bun și să obțină o diferență cât mai mare de bani, agențiile imobiliare nu au, la această oră, multe oferte în acest sens. Pe de altă parte, și numărul constănțenilor care cedează apartamente la schimb (și nu sunt puțini) și apelează la agenții este destul de mic. Preferă să facă acest lucru pe cont propriu.

Sunt și cazuri, mai puține ce-i drept, în care se cere la schimb și un apartament mai mare. De exemplu, un proprietar, care este dispus să dea și o anumită diferență, vrea în locul unei garsoniere de 40 mp din Eforie Nord un apartament cu două camere în Constanța. Această diferență depinde de suprafața noii locuințe, de zona în care se află și de îmbunătățiri, însă proprietarul nu este dispus să ofere mai mult de 7 - 8 mii de euro.

Comentează știrea

Davila
15 iunie 2017

Buna ziua, Eu sunt Doamna DAVILA este în căutare de un împrumut pentru mai mult de 3 luni, Am fost de multe ori păcălit pe site-uri de împrumut între special dorința este un împrumut între individ în mai multe persoane. Dar de fiecare dată când am de fals creditori și la final, am obține nimic pe contul meu. Dar din fericire sunt căzut pe o doamnă de numele LIZEZE foarte simplu și am ajuta mi găsesc împrumut de 70.000 de euro pe care le-am primit pe contul meu de 48 de ore după, fără prea multe protocoale. Deci voi care sunt în nevoie ca mine, puteți scrie la el și sa-i explici situatia ta poate ajuta e-mail lui: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1894 secunde