Ce-și vând constănțenii de prin casă, pentru a face rost de bani

914
Ce-și vând constănțenii de prin casă, pentru a face rost de bani - cartivechi-1360007180.jpg
Telefoane, calculatoare, laptop-uri, tablete, ceasuri, foarte multe ceasuri, cauciucuri, televizoare, imprimante; cam asta vând în această perioadă majoritatea constănțenilor. Sunt fie de prisos, fie zac aruncate în vreun colț de casă de ani buni, fie pur și simplu reprezintă, pentru cei "strâmtorați", un obiect care poate fi transformat rapid în bani de buzunar. Sute de astfel de anunțuri sunt postate săptămânal pe site-urile de profil, acolo unde practic de ani buni s-a mutat tradiționalul talcioc. 

Sunt însă și constănțeni care speră să facă rost de bani scoțând la vânzare nu electronice, mobilă sau electrocasnice, ci cu totul alt gen de "produse". Bonurile de benzină sau motorină, pentru cei care vor să deconteze, sunt un exemplu. Dai 180 de lei, pentru unul în valoare de 250. Câștigul nu este de neglijat, asta dacă cel care cumpără are certitudinea că șeful o să-i și aprobe decontul. Și bonuri valorice pentru carburant putem cumpăra, însă în acest caz nu vorbim despre economii prea mari. Un constănțean care a obținut câteva astfel de bonuri, în valoare de 100 de lei fiecare, le vinde cu 90 de lei.

Pe de altă parte, un con-stănțean speră să obțină 380 de lei pe o ediție din august 1855 a primul ziar ilustrat - The Illustra-ted London News, un fel de moștenire de familie.

Tablourile nu mai sunt nici ele pe placul tuturor, așa că destui speră să le poată vinde. Pentru o lucrare pe pânză, intitulată "Moise", din 1923, a unui pictor al cărui nume complet nu este însă lizibil, proprietarul cere 500 de euro. Tot la capitolul "vechituri", care însă este foarte probabil să coste acum o mică avere, se înscrie și o carafă veche din bronz, de proveniență italiană, pentru care cel care o deține vrea 450 de lei.

Sisteme de copiat și culegeri pentru BAC

Destui constănțeni își vând și cărțile din bibliotecă. Luați la întrebări, mulți spun că doar fac loc pentru titlurile mai noi, dar recunosc totuși că au nevoie de bani și sunt dispuși să renunțe la orice, la prețuri care se negociază.

Absolvenții de liceu care au trecut prin focurile examenelor vor și ei să facă un ban de pe urma culegerilor fie de matematică, de română sau biologie. Fiecare costă în jur de 20 de lei.

Și pentru studenți sunt… oferte, chiar dacă sesiunea de iarnă s-a cam încheiat. Urmează însă cea de vară, și poate toamnă, așadar studenții care au alte preocupări, și nu aceea de a învăța, pot apela la un sistem de copiat cu bluetooth. Proprietarul ne asigură că merge perfect, că doar a fost și încercat, și cere pe el 450 de lei.

De asemenea, hainele de pe vremea bunicii, care până nu de mult erau simple vechituri, un fel de second-hand prăfuit, acum sunt în mare trend. "Vintage-ul" este la mare modă, așadar și oferta este pe măsură.

Pe de altă parte, constănțenii își vând și sticlele de whisky din casă cu 45 lei (J&B), sau cu 55 de lei (J. Daniels). Nu lipsesc nici anunțurile pentru pisici, peruci, nasturi, fotografii și scrisori de dragoste vechi, alături de butelii, gantere, baterii, lună cu telecomandă, seturi de linguri sau acvarii cu tot cu pești și chiar păr. Mai mult, un constănțean cere puțin peste 2.000 de euro pentru o armă nouă de vânătoare semiau-tomată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde