Ce s-a discutat la reuniunea anuală a FMI și Băncii Mondiale

95
Ce s-a discutat la reuniunea anuală a FMI și Băncii Mondiale - cesadiscutatlareuniunea-1476288173.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, împreună cu secretarii de stat, Mariana Vizoli și Attila Gyorgy, cu președintele Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, precum și președintele ANAP, Bogdan Pușcaș au participat în perioada 7-11 octombrie la reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional de la Washington. Temele principale au vizat perspectivele economice mondiale, teme legate de politicile de dezvoltare și cele monetare, precum și aspecte privind guvernanța și rolul FMI.

România și-a arătat interesul de a continua relațiile de parteneriat cu instituțiile internaționale precum Banca Mondială sau Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Ministerul Finanțelor și-a exprimat încrederea că proiectele realizate cu partenerii internaționali vor reprezenta în continuare instrumente care să susțină măsurile de reformă ale Guvernului, destinate reducerii sărăciei și eliminării disparităților de orice natură, accelerării convergenței la standardele de trai din Uniunea Europeană, precum și consolidării încrederii investitorilor în economia romănească.

În marja reuniunii anuale a FMI și Băncii Mondiale, reprezentanții Ministerului Finanțelor au avut discuții cu băncile de investiții, agenții de rating, precum și cu oficiali ai instituțiilor financiare internaționale. Au fost prezentate aspecte legate de cadrul macroeconomic din România, datoria publică guvernamentală, stadiul reformelor și impactul acestora asupra creșterii economice, reforma în domeniul achizițiilor publice pentru creșterea calității cheltuielilor publice și asigurarea condițiilor pentru accelerarea investițiilor în România.

"Prioritățile mandatului meu au fost încă de la început legate de realizarea unor reforme ireversibile, de crearea unui cadru fiscal predictibil, propice dezvoltării afacerilor și creșterii numărului de investitori în România, precum și de simplificare, debirocratizare a sistemului fiscal. Consider că reformele începute trebuie continuate pentru asigurarea stabilității economice, accelerarea investițiilor și menținerea încrederii investitorilor în România", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în cadrul întâlnirilor avute la Washington.

În ceea ce privește datoria publică guvernamentală, reprezentanții Ministerului Finanțelor au arătat că rezultatul referendumului privind ieșirea Marii Britanii din UE nu a generat presiuni asupra randamentelor titlurilor de stat românești. Randamentele și-au continuat tendința descrescătoare, în special pe maturitățile pe termen mediu și lung. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Producția industrială e în creștere
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Constructorii au mai puțin de lucru
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Prețurile de consum continuă să scadă
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Cum au evoluat resursele energetice
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Francul s-a întărit cu 2,34 bani
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,83 bani
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Euro a câștigat 0,16% în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 1.2058 secunde