Ce rost are Ministerul Fondurilor Europene, dacă finanțarea atrasă e zero?

1309
2
Ce rost are Ministerul Fondurilor Europene, dacă finanțarea atrasă e zero? - cerostareministerul-1471356661.jpg

Articole de la același autor

România a reușit "performanța" de a nu atrage nici măcar un euro din finanțarea alocată de Uniunea Europeană pentru perioada 2014 - 2020. Guvernul Cioloș a excelat prin a nu promova niciun proiect până la această oră. În schimb, s-a remarcat prin schimbarea frecventă a miniștrilor și printr-o continuă reorganizare a aparatului central.

Ministerul Fondurilor Europene, a cărui existență nu se justifică câtă vreme nu reușește să atragă fonduri, va avea structuri noi, "specializate în pregătirea și urmărirea proiectelor strategice, în managementul riscului, control și anti-fraudă, precum și în gestionarea sistemului IT de management al fondurilor europene".

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, se declară "mândru de echipa lui" care a creat aceste noi structuri și funcții fără a suplimenta numărul de posturi sau resursele financiare. La câți bani a înghițit, cu un rezultat dezastruos privind fondurile obținute pentru perioada 2014 - 2020, asta ne mai lipsea: să plătim din buzunarul nostru, al contribuabililor și pentru restructurare.

Numărul maxim de posturi din aparatul propriu al ministerului și al unităților subordonate va fi de 1.275, exclusiv demnitarii și cabinetul ministrului, ca urmare a preluării celor 344 de posturi aferente organismelor intermediare regionale POSDRU și POCU de la Ministerul Muncii.

Dacă Guvernul Cioloș chiar vrea să aducă o schimbare, ar trebui să-i plătească pe cei 1.275 de funcționari ai Ministerului Fondurilor Europene în funcție de finanțările atrase lună de lună. Până acum, nu și-au meritat salariul. 

Comentează știrea

licoi-pop madalina
17 august 2016
burse

si programul operational care a fost inainte s-a blocat in vara lui 2013 parca si nu s-au platit bursele celor care au facut cursuri cu fonduri europene

Vlad
22 august 2016
Neprofesionalism

Stimate autor al acestui articol, Inteleg faptul ca tot mai multa lumea vrea sa dea jos acest guvern (care dupa parerea mea incearca macar sa schimbe ceva, nu doar sa bage in buzunar precum precedentii), dar incercarea de a decretiza acesti oameni prin a te contrazice singur in acelasi articol (care nu are mai mult de o jumatate de pagina) e peste puterile mele de intelegere.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5335 secunde