Ce măsuri fiscale a adoptat, astăzi, guvernul

189
Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care cuprinde mai multe modificări și completări ale unor măsuri financiar fiscale. Astfel, se propun:

Renunțarea de către SC Electrica Furnizare S.A. la toate penalitățile de întârziere datorate de CN-CFR S.A. înregistrate în contabilitate la 31.03.2012.

SC Electrica Furnizare S.A. are, la 31.08.2012, obligații restante aferente datei de 31.03.2012, invocate în OUG 25/2012, următoarele debite: 317.327 mii lei - energie electrică, 223.822 mii lei - penalități, din care: 101.066 mii lei aferente energiei electrice neachitate aflate încă în sold și 122.735 mii lei aferente unor debite încasate anterior datei de 31.03.2012.

Prelungirea termenului de rambursare a împrumutului punte acordat CFR Infrastructură din venituri din privatizare până la data de 20 decembrie 2012, în vederea încadrării în termenul ce poate asigura rambursarea dintr-un alt împrumut garantat de stat.

Neconformarea la noile condiții de autorizare și funcționare a antrepozitelor fiscale va permite comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate să revoce autorizația de antrepozit fiscal.

Pentru îndeplinirea acestor condiții se propune acordarea unui termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență în vederea conformării.

Interzicerea achiziționării de autoturisme cu capacitate cilindrică mai mare de 1600 cm3 și al căror preț nu poate depăși contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv TVA.

Interdicția se aplică tuturor autorităților și instituțiilor publice, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, societăților naționale, companiilor naționale și societăților comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiilor autonome.

Asigurarea continuității activității de extracție a huilei la nivel național, contribuindu-se astfel la susținerea sistemului energetic prin înființarea unei societăți, parte a Complexului Energetic Hunedoara.

Asigurarea continuării activității minelor de cărbune necompetitive, prin gestionarea ajutorului de stat acordat in conformitate cu legislația europeană.

Alocarea unui împrumut din vărsăminte din privatizare din contul curent general al Trezoreriei Statului în sumă de 13 milioane lei, orașului Sângeorz-Băi, pentru finanțarea infrastructurii de turism balnear. Reglementarea posibilității de finanțare a Programului național de transplant și din veniturile proprii ale Ministerului Sănătății.

Susținerea activității organizațiilor persoanelor cu handicap, urmând ca sumele alocate și neutilizate să fie restituite la finele anului. Reglementarea virării în contul general al Trezoreriei Statului a diferenței rămase din lichiditatea netă după deducerea tuturor cheltuielilor ocazionate de procesul de restructurare a SC Automobile Craiova S.A. și a cheltuielilor cu constituirea noii societăți, precum și a sumei rămase în contul Escrow la sfârșitul perioadei de restructurare, odată cu preluarea de către AVAS a pachetului de acțiuni la noua societate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4818 secunde