S-a modificat legea

Ce despăgubiri plătesc companiile feroviare călătorilor în caz de rănire sau deces

109
Ce despăgubiri plătesc  companiile feroviare călătorilor  în caz de rănire sau deces - calatoritrenuri-1409326909.jpg

Articole recomandate

Limita maximă a daunelor-interese pe care trebuie să le plătească operatorii feroviari pentru fiecare călător pe rețeaua căilor ferate din România a fost majorată la 190.000 de euro, potrivit unei Ordonanțe adoptate joi de Guvern.

"Prin Ordonanța adoptată de Guvern se armonizează legislația națională cu cea europeană, majorându-se limita maximă a echivalentului în lei a daunelor-interese pe care trebuie să le plătească operatorii feroviari, de la 75.000 euro la 190.000 euro, pentru fiecare călător pe rețeaua căilor ferate din România", se arată într-un comunicat al biroului de presă al Executivului.

Potrivit acestei ordonanțe, în cazul rănirii călătorilor, daunele-interese cuprind cheltuielile necesare, în special cele pentru tratament și pentru transport, și repararea prejudiciului cauzat fie prin incapacitatea de muncă totală sau parțială, fie prin sporirea trebuințelor.

În caz de deces al călătorului, daunele-interese cuprind cheltuielile necesare ca urmare a de-cesului, în special cele pentru transportul cadavrului, pentru înmormântare sau pentru incinerare. De asemenea, dacă, în urma decesului, rămân lipsite de susținător persoane față de care călătorul avea sau ar fi avut în viitor obligația de întreținere în virtutea legii, aceste persoane au dreptul să primească o indemnizație sau o rentă, după caz, pentru această pierdere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 August 2014
Stire din Economie : CFR introduce limitări de viteză
Marţi, 12 August 2014
Stire din Social : Canicula întârzie trenurile
Sâmbătă, 09 August 2014
Stire din Eveniment : Bărbat lovit mortal de tren
Pagina a fost generata in 3.2385 secunde