Ce cote de pescuit a propus CE pentru România, în Marea Neagră, pentru 2014

159
1
Ce cote de pescuit a propus CE pentru România, în Marea Neagră, pentru 2014 - portultomispescarimemoriujeancon-1385556853.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a prezentat propunerea sa privind cotele de pescuit în 2014 pentru stocurile de pește din Marea Neagră. Propunerea are în vedere doar două state membre UE, respectiv România și Bulgaria. Comisia propune reducerea cotei la calcan cu 15% (până la 74 de tone) și menținerea neschimbată a cotei la șprot (11.475 de tone). Cota la calcan se împarte egal între cele două state membre, în timp ce în cazul celei pentru șprot nivelele naționale sunt situate la 70 și 30% (din cota UE) pentru Bulgaria și, respectiv, România.


Propunerea ia în considerare opinia exprimată de comitetul științific, tehnic și economic pentru domeniul pescuitului (STECF) din cadrul Comisiei Europene. Ea va fi discutată de miniștrii din statele membre la reuniunea din decembrie a Consiliului UE pentru Pescuit. În numele Uniunii Europene, Comisia promovează adoptarea de măsuri de gestionare pentru Marea Neagră în cadrul comitetului general pentru Mediterana privind pescuitul (GFCM). În acest an, au fost adoptate un set de măsuri tehnice referitoare la pescuitul de calcan, în timp ce GFCM testează, inclusiv în 2014, fezabilitatea stabilirii de planuri de gestiune în regiune.  




Comentează știrea

nemultumit
27 noiembrie 2013
abuz

ce treaba are UE cu pestele din Marea Neagra? De ce nu se ocupa de pestele dinȘ Mediterana, Adriatica, Oceane, etc. Pestele din Marea Neagra este o problema a statelor riverane, nu a UE.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5989 secunde