Ce au găsit inspectorii DSVSA Constanța în școli, grădinițe, creșe

811
Ce au găsit inspectorii DSVSA Constanța în școli, grădinițe, creșe - 00laptecorn1-1318330234.jpg
Potrivit directorului executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA), dr. Gheorghe Dincă, activitatea sanitar - veterinară desfășurată în perioada 1 - 30 septembrie, de DSVSA, s-a concretizat într-un număr total de 103 controale, verificări efectuate la creșe, grădinițe, unități de învățământ cu program normal, internat, semi-internat, sau after-school și în spațiile de depozitare a produselor alimentare acordate în conformitate cu HG nr.714/2008 (program lapte și corn).
Concret, au fost verificate 31 grădinițe, 40 școli și 32 de cantine situate în cadrul unităților cu profilul amintit mai sus.
"Ca și deficiențe semnalate în urma controalelor amintim: insuficiența spațiilor frigorifice pentru întreaga cantitate de lapte și/sau produse lactate (cazul în care laptele sau produsele lactate sunt achiziționate pentru trei zile), amenajarea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare și distribuire cornuri, dotarea insuficientă cu produse de dezinfecție a blocului alimentar din cantine, lipsa termometrelor de verificare a spațiilor frigorifice și a graficelor de monitorizare a temperaturii", a precizat Gheorghe Dincă.
Potrivit acestuia, au fost aplicate sancțiuni și s-au acordat termene de remediere a deficiențelor la 21 unități.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Octombrie 2011
Stire din Economie : Risipă de aproape 81.000 lei
Pagina a fost generata in 0.4634 secunde