Ce amenzi riscă șoferii care nu și-au montat anvelopele pentru zăpadă

223
Ce amenzi riscă șoferii care nu și-au montat anvelopele pentru zăpadă - iarna-1610875647.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă iarna a întârziat, zăpada începe acum să se pună pe drumurile publice din România. Legea spune că anvelopele de iarnă sunt obligatorii în astfel de condiţii - dacă nu le aveţi, riscaţi amenzi uriașe.


Deși nu există o dată de la care anvelopele de iarnă sunt obligatorii, acestea trebuie să fie mereu prezente atunci când circulați pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului.


Potrivit Codul Rutier, este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă. Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.


Totodată, în Codul Rutier din România nu este specificată o dată de la care acestea ar fi obligatorii, transmite avocatnet.ro.


Acesta prevede faptul că pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei, autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, fără menționarea unei perioade anume a anului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7735 secunde