CE a propus noi reguli pentru îmbunătățirea siguranței produselor de consum

152
CE a propus noi reguli pentru îmbunătățirea siguranței produselor de consum - carrefour71354201507-1360764617.jpg
Comisia Europeană (CE) a propus reguli noi pentru îmbunătățirea siguranței produselor de consum care circulă pe piața unică și pentru intensificarea supravegherii pieței în privința tuturor produselor nealimentare, inclusiv cele importate din țări terțe. Acest lucru va contribui atât la consolidarea protecției consumatorilor, cât și la crearea unor condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi, a anunțat CE. 


Produsele nesigure nu ar trebui să ajungă la consumatori sau la alți utilizatori, iar o mai bună identificare și trasabilitate a acestora vor reprezenta un progres major care va ajuta la eliminarea lor rapidă de pe piață. Odată adoptate de Parlamentul European și de Consiliu, noile reguli vor fi aplicate de autoritățile naționale de supraveghere a pieței din statele membre care vor beneficia de o cooperare consolidată și de instrumente mai bune pentru realizarea de controale.
Cele două propuneri legislative sunt completate de un plan multianual de supraveghere a pieței, care stabilește 20 de acțiuni concrete ce trebuie întreprinse de acum până în 2015 în scopul unei mai bune supravegheri a pieței în temeiul actualului cadru de reglementare și până la intrarea în vigoare a noilor reguli. 


 "Dacă vrem să ne bucurăm de toate beneficiile economice ale pieței unice, ne sunt necesare un set de reguli de calitate superioară referitoare la siguranța produselor și un sistem eficace, bine coordonat, la nivelul Uniunii, de punere în aplicare care să îl susțină. O mai bună coordonare a controalelor care vizează siguranța produselor, în special la frontierele externe ale UE, va elimina concurența neloială din partea operatorilor necinstiți sau care comit infracțiuni", a precizat vicepreședintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, comisarul pentru industrie și antreprenoriat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8507 secunde