CE a aprobat instituirea taxei pe tranzacțiile financiare

147

Comisia Europeană (CE) și-a dat astăzi acordul pentru instituirea taxei pe tranzacțiile financiare (TTF) în 10 țări din UE, relatează agențiile AFP și EFE, anunță Capital.ro.


Cele 10 state care au comunicat CE că vor participa la o "cooperare consolidată" pentru taxa pe tranzacțiile financiare sunt Germania, Franța (care stau la baza acestei inițiative), Austria, Belgia, Portugalia, Slovenia, Grecia, Italia, Spania și Slovacia. Și Estonia s-a arătat dispusă să participe, dar Comisia nu a primit încă o scrisoare din partea guvernului acestei țări.
Comisia a constatat că sunt întrunite toate condițiile legale pentru a autoriza aceste 10 state să meargă înaintea celorlalte în această inițiativă. Acum mai trebuie doar ca cele 27 de state să-și dea acordul prin majoritate calificată, deși această taxă va fi aplicată numai în cele 10 state, fiind nevoie și de votul Parlamentului European.


Comisia Europeană a propus anul trecut taxarea tuturor tranzacțiilor efectuate între instituțiile financiare (bănci, burse, societăți de investiții, societăți de asigurare, fonduri speculative). Tranzacțiile cu acțiuni și obligațiuni ar urma să fie taxate cu 0,1%, iar contractele derivate cu 0,01%. Aceste taxe vor fi aplicate atunci când cel puțin una dintre instituțiile financiare implicate în tranzacție se află într-un din țările care a adoptat această inițiativă, Potrivit Capital.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.869 secunde