CCIR se implică în lansarea Consiliului de Afaceri România-Tunisia

131
CCIR se implică în lansarea Consiliului de Afaceri România-Tunisia - ccirseimplicaiinlansareaconsiliu-1618940717.jpg

Articole de la același autor

Ovidiu Ioan Silaghi - secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie a României a primit vizita ambasadorului Tunisiei în România, doamna Raja Jhinaoui Ep Ben Ali. Întrevederea a avut ca obiectiv discutarea modalităților de materializare a obiectivelor cuprinse în acordul de cooperare semnat între CCIR și Uniunea Tunisiană a Industriei, Comerțului și Artizanatului-UTICA, în cadrul Forumului de afaceri România-Tunisia, desfășurat în data de 11 aprilie 2019.

„Trebuie să identificăm din timp domeniile comune de interes ale comunităților de business din România și Tunisia, pentru că un obiectiv important al CCIR este acela de a încuraja mediul de afaceri românesc să se implice puternic în dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu statele non-comunitare, în vederea realizării exporturilor de produse cu valoare adăugată ridicată. În acest sens, salutăm inițiativa părții tunisiene de a organiza în comun, un Forum de afaceri bilateral și, totodată, de a crea Consiliul de Afaceri România-Tunisia, în marja acordului de cooperare semnat în 2019. În plan bilateral, am identificat o serie de domenii prioritare de cooperare economică, cum ar fi: sectorul energetic, sectorul agroalimentar, textile, industria farmaceutică, tehnologie”, a declarat secretarul general al CCIR.

Volumul total al schimburilor comerciale dintre România și Tunisia era de 210 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii aprilie 2021, în România activau un număr de 598 de companii tunisiene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 4,79 milioane de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2219 secunde