CCIR recunoaște meritele Corpului Diplomatic acreditat la București

141
CCIR recunoaște meritele Corpului Diplomatic acreditat la București - ccirrecunoastemeritele-1549451678.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat marți, 5 februarie 2019, la Sala Ministerului Culturii și Identității Naționale, recepția anuală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București.


Evenimentul vine ca o recunoaștere a implicării reprezentanților Corpului Diplomatic acreditat la București în susținerea dezvoltării relațiilor comerciale bilaterale și stimularea investițiilor. În acest sens, reprezentanții Corpului Diplomatic au găsit un partener de încredere în CCIR, prin organizarea de forumuri, seminarii și misiuni economice în vederea facilitării accesului mediului de business la informație și promovare, oferind totodată posibilitatea de a stabili noi contacte, prin întâlniri B2B.


Camera de Comerț și Industrie a României a dezvoltat astfel o tradiție de mai bine de un deceniu prin organizarea, la început de an, a unei recepții care marchează reușitele din plan economic datorate eforturilor diplomatice.


Președintele CCIR, Mihai Daraban, a mulțumit ambasadorilor și reprezentanților misiunilor diplomatice pentru implicarea în consolidarea și intensificarea cooperării economice bilaterale și a menționat principalele acțiuni care au marcat anul 2018: "În septembrie, anul trecut, a avut loc la București prima ediție a Forumului de Afaceri, desfășurat în marja celei de-a treia ediții a Summit-ului "Inițiativa celor Trei Mări", organizat de Administrația Prezidențială și Camera de Comerț și Industrie a României. La eveniment au participat președinții României, Poloniei, Austriei și Croației precum și președinți de Camere de Comerț Naționale, oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Inițiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina și Georgia, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai instituțiilor financiare europene și internaționale, precum și reprezentanți ai mediului economic și academic. (...) Totodată, trebuie să menționez promovarea, în rândul comunităților de afaceri românești, a Acordului UE-Japonia și impactul acestuia asupra cooperării bilaterale România – Japonia. De asemenea, țin să mai amintesc și Forumul multisectorial de afaceri, organizat cu contribuția CCIR, în marja vizitei de stat în Italia a Președintelui României, precum și importante evenimentele organizate cu contribuția Ambasadei Statelor Unite".


Ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Radu Oprea, a menționat că traversăm o perioadă cu multe provocări: "Brexit, tensiunile geostrategice, mandatul Președinției Consiliului Uniunii Europene, definirea următorului cadru financiar multianual, asigurarea creșterii economice pe termen lung". În acest context, Radu Oprea a subliniat că vede în CCIR un partener de încredere: "Mesajul meu adresat reprezentanților Camerei de Comerț și Industrie a României este să continue pe același drum ca exemplu de bune practici. În baza strânsei colaborări cu CCIR, transmitem nevoile noastre în ceea ce privește internaționalizarea business-ului românesc. Avem interese comune, de a disemina cele mai bune practici de afaceri, de a promova antreprenoriatul și inovația și de a încuraja modelele de afaceri care duc la creștere pe termen lung. Camerele de Comerț reprezintă un element esențial în efortul nostru de a promova România în străinătate ca un actor puternic și competitiv".


Camera de Comerț și Industrie a României organizează anual un eveniment devenit tradiție – Recepția în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la București. Prin acest eveniment, CCIR onorează contribuția reprezentanțelor diplomatice din anul 1864, când diplomații străini din București au făcut demersuri pe lângă domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru promulgarea primei legi a Camerelor de Comerț din Principatele Unite, semnată la 30 septembrie 1864.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2309 secunde