CCIR propune un acord de colaborare între Eurochambres și Inițiativa celor Trei Mări

133
CCIR propune un acord de colaborare între Eurochambres și Inițiativa celor Trei Mări - ccirpropuneunacorddecolaborare-1623347256.jpg

Articole de la același autor

Secretarul General al Camerei de Comerț și Industrie a României, Ovidiu Silaghi, a participat la Adunarea Generală EUROCHAMBRES a secretarilor generali ai organizațiilor membre. Evenimentul a avut pe ordinea de zi propunerile CCIR privind încheierea unui acord de colaborare între EUROCHAMBRES și Inițiativa celor Trei Mări, precum și între organizația europeană și Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (CA OCEMN).

EUROCHAMBRES reprezintă peste 20 milioane de întreprinderi în Europa (dintre care 98% care sunt IMM-uri) prin intermediul celor 45 de organizații naționale membre şi a celor 1.700 de camere regionale și locale.

„CCIR, coorganizatorul primei ediții a Forumului de afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, care a avut loc în septembrie 2018, a propus membrilor EUROCHAMBRES încheierea unui memorandum de înțelegere cu această organizație, în scopul de a crește colaborarea dintre camerele de comerț ale statelor membre. Obiectivele acestui parteneriat sunt creșterea rolului EUROCHAMBRES în Europa Centrală și de Est și contribuția la implementarea proiectelor prioritare transfrontaliere și intraregionale, propuse de statele membre 3SI, în sectoarele energiei, digitalului și infrastructurii. De asemenea, CCIR a propus semnarea unui acord de colaborare între Consiliul de Afaceri al OCEMN și EUROCHAMBRES, în vederea stimulării cooperării dintre cele două organizații, și intensificării colaborării în domeniile de interes pentru Uniunea Europeană, cu accent pe infrastructura de transport, economia albastră, economia circulară, agricultura și energia verde”, a declarat secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi.

x x x

CCIR este membră EUROCHAMBRES începând cu anul 1993, având inițial calitatea de membru afiliat, iar începând cu 2007, datorită aderării României la Uniunea Europeană, a obținut calitatea de membru cu drepturi depline.


x x x

Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică, înființată la nivel prezidențial, lansată în 2015. Inițiativa Celor Trei Mări include cele 12 state membre ale UE situate între Marea Adriatică, Marea Baltică și Marea Neagră: Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

x x x

Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră a fost înființat la 30 august 1992 și a devenit operațional la 1 mai 1993. La sfârșitul lunii martie 1995, Camera de Comerț și Industrie a României, prin Președintele ei, a fost desemnată de către Ministerul Afacerilor Externe al României ca reprezentantă a comunității de afaceri din România în acest Consiliu, luând parte la activitatea acestuia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4153 secunde