CCIR a organizat seminarul de afaceri România-Lituania

159
CCIR a organizat seminarul de afaceri România-Lituania - cciraorganizat1-1508259759.jpg

Articole de la același autor

Cu prilejul vizitei la București a unei delegații de oameni de afaceri lituanieni, condusă de Viktoras Pranckietis, președintele Parlamentului lituanian, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Meșteșuguri din Vilnius, a organizat luni, 16 octombrie 2017, seminarul de afaceri România - Lituania.

Companiile participante au avut oportunitatea de a intra în contact direct cu potențiali parteneri de afaceri din Lituania.

În cadrul reuniunii, Mihai Daraban, președintele CCIR, a subliniat relația de prietenie cu Lituania, întreținută, de-a lungul timpului, prin vizitele de lucru la sediul CCIR, întreprinse de Arvydas Pocius, ambasadorul Lituaniei la București.

"În anul 2016, am avut schimburi comerciale de 144 milioane de euro, dar dacă privim cifrele de anul acesta, constatăm că doar în primele 6 luni am atins cifra de 85 milioane de euro, ceea ce ne dă curaj și speranța că cifrele de anul trecut vor fi cu mult depășite de cele de anul acesta."

De asemenea, președintele CCIR a amintit importanța "Alianței celor trei mări" ca obiectiv de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie la nivelul UE și, totodată, de dezvoltare a rutelor de transport. "Am convingerea că, odată cu dezvoltarea rețelei de transporturi, PIB-ul țărilor incluse în această alianță se va dubla."

La rândul său, Viktoras Pranckietis, președintele Parlamentului lituanian, a salutat creșterea schimburilor comerciale dintre România și Lituania, subliniind necesitatea dezvoltării turismului și a investițiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7587 secunde