CCIR a organizat primul forum de afaceri România - Pakistan

204
CCIR a organizat primul forum de afaceri România - Pakistan - cciraorganizatprimulforumdeaface-1612381251.jpg

Articole de la același autor

În vederea promovării schimburilor comerciale bilaterale, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în colaborare cu Ambasada Republicii Islamice Pakistan în România, a organizat, pe data de 3 februarie 2021, Forumul de afaceri online România – Pakistan.

În cadrul evenimentului a fost organizată o sesiune de întâlniri online între companiile participante din cele două țări, în funcție de domeniul de activitate: industria ușoară (textile), mașini și echipamente (inclusiv mașini agricole și piese auto), industria alimentară (inclusiv legume, fructe și cereale) și industria extractivă (resurse minerale neenergetice).

În deschiderea reuniunii, Lazăr Comănescu - consilierul pe probleme externe al președintelui Mihai Daraban - a declarat: „CCIR este onorată să organizeze primul forum economic dintre România și Pakistan, cele două state având o relație de prietenie îndelungată. Acest forum reprezintă un pas înainte în ceea ce privește întărirea relațiilor economice, relații cu un potențial imens de creștere. CCIR este membru activ al ICC și Eurochambre, colaborând cu mai mult de 170 de entități comerciale din lumea întreagă. Astfel, putem facilita dialogul direct dintre comunitățile de afaceri, lucru de care poate beneficia și mediul de business pakistanez. De asemenea, din punct de vedere logistic, portul Constanța poate fi un hub comercial pentru Pakistan, prin facilitarea rutelor către Uniunea Europeană și nu numai. Este o alternativă extrem de competitivă din punct de vedere al costurilor, mărfurile putând fi tranzitate foarte ușor pe Dunăre în statele Europei Centrale sau de Vest. Canalul Dunăre-Rin reprezintă, totodată, o rută directă între Marea Neagră și Marea Nordului și chiar Oceanul Atlantic”.

La rândul său, Zafar Iqbar - ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România - a spus: „România și Pakistan au o îndelungată relație de prietenie și colaborare, specialiștii români din anii ’70-’80 fiind aceia care au pus bazele industriei pakistaneze. Devine, astfel, aproape o datorie să ne dublăm eforturile în ceea ce privește creșterea volumului de schimburi comerciale bilaterale. Datorită poziționării, Pakistanul poate să reprezinte o poartă de acces pentru companiile românești care doresc să pătrundă pe piețele din Asia de Sud, Asia Centrală, Orientul Mijlociu sau China. De asemenea, România poate fi la fel de importantă pentru companiile pakistaneze care doresc să se conecteze cu Europa, mai ales prin facilitățile oferite de portul Constanța. Astfel, ambele comunități de afaceri pot beneficia reciproc de aceste avantaje și pot obține o creștere susținută a profitului”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0717 secunde