€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Mai multe ştiri online:

CCIR a organizat o misiune economică în Kârgâzstan

Ştire online publicată Marţi, 14 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
În perioada 12 - 13 mai 2019, delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) desfășoară o misiune economică în Republica Kârgâzstan. Cu această ocazie, au fost programate întâlniri la nivel înalt, cu scopul de a facilita accesul antreprenorilor români și kârgâzi pe cele două piețe de desfacere, precum și de a crește volumul schimburilor comerciale dintre România și Kârgâzstan.

În cadrul misiunii economice, a fost semnat un memorandum de înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Kârgâzstan în vederea stabilirii cadrului de lucru și a liniilor directoare în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor comerciale.

„Republica Kârgâzstan este unul dintre statele din Asia Centrală față de care România are un interes particular, în mod deosebit în cadrul procesului de recâștigare a piețelor economice tradiționale. Mediul de business din România este foarte interesat să-și extindă afacerile pe noi piețe, altele decât cele din cadrul Uniunii Europene. Asia Centrală oferă oportunități reale de dezvoltare, iar prin poziția geostrategică, România poate deveni o poartă de intrare a mărfurilor din Asia, către spațiul comunitar”, a declarat Mihai Daraban - președintele CCIR.

Evenimentul a beneficiat de prezența unor înalți demnitari kârgâzi, precum: Nurbek Murashev – ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Shumkarbek Adilbek Uluu – directorul Agenției privind Promovarea și Protecția Investițiilor, Chingiz Aidarbekov – Ministrul Afacerilor Externe, Marat Sharshekeev - președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Kârgâzstan. Din partea României, a participat Lazăr Comănescu – consilier pe probleme externe a președintelui CCIR.

Delegația oficială a CCIR desfășoară, în perioada 12-17 mai, un turneu economic în Asia Centrală. Vizita în Republica Kârgâzstan este prima pe agenda de lucru, fiind urmată de alte două vizite în Republica Tadjikistan și Republica Kazahstan, scopul final fiind identificarea celor mai bune soluții pentru mediul de business românesc, în ceea ce privește extinderea afacerilor pe aceste piețe.

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale România – Republica Kârgâzstan s-a situat, la sfârșitul anului trecut, la 2,1 milioane euro.

Începând cu anul 2003, după acreditarea în Republica Kârgâză a ambasadorului român în Kazahstan, au avut loc mai multe contacte în sfera sectorului privat, în vederea demarării unor colaborări comerciale, în special în domeniile: industrie ușoară (confecții, încălțăminte, pielărie), industrie alimentară, construcții, mobilă.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7198 secunde