CCINA invită investitorii din Kazakhstan la Constanța

189

Articole de la același autor

Camera de Comert, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a primit vizita ambasadorului Republicii Kazakhstan în România, Daulet Batrashev. Vineri, 1 apri-lie 2016, demnitarul kazah s-a întâlnit cu conducerea CCINA pentru a discuta posi-bilitatea dezvoltării relațiilor economice între cele două țări.


"Domnul ambasador a fost primit de domnul director general Ion Dănuț Jugănaru și s-a arătat deosebit de interesat de economia din zona de Sud-Est a României. Portul Constanța prezintă o impor-tanță deosebită pentru companiile din Kazakhstan, în relațiile economice cu țările Uniunii Europene. De asemenea, un interes major îl are și transportul fluvial, pe Dunăre, pentru companiile kazahe, dar și cel feroviar din țara noastră. După afir-mațiile domnului ambasador, deocamdată aceasta este singura rută scurtă și sigură pentru traficul de marfă din Asia și în special din Republica Kazakhstan, spre Europa" - se arată în comunicatul dat publicității.


Directorul general al CCINA a lansat invitația ca o delegație de oameni de afaceri din Kazakhstan să vină la Con-stanța, iar ambasadorul și-a exprimat interesul de a facilita organizarea unei întâlniri business to business (B2B), între companiile mici și mijlocii constănțene și cele kazahe. Întânirea ar putea avea loc la sfârșitul lunii septembrie sau în octom-brie 2016, la CCINA. 


"Domeniile de interes vor fi stabilite ulterior, în funcție de domeniile de activitate ale companiilor din Kazakhstan, care vor face parte din delegația de la Constanța. Cu siguranță însă, unul dintre domeniile de interes va fi turismul și, în special, turismul medical - balnear", se spune în comunicatul de presă.


Jugănaru l-a informat pe ambasador că firmele kazahe pot investi și în infrastructura turistică de pe litoralul românesc, precum și în alte domenii și că, instituția pe care o reprezintă va oferi asistență și sprijin companiilor străine care vor să-și deschidă firme cu capital kazah, în Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Martie 2016
Stire din Economie : Se deschide Târgul de Mobilă
Joi, 21 Ianuarie 2016
Stire din Economie : Se deschide EXPO ONG!
Pagina a fost generata in 0.5978 secunde