Câți bani alocă Guvernul pentru cercetarea nucleară

108
Câți bani alocă Guvernul pentru cercetarea nucleară - guvernulcercetarenucleara-1429100623.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat deblocarea sumei de 3 milioane lei, pentru luna aprilie 2015, din bugetul alocat Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri. Fondurile vor contribui la finanțarea activității de cercetare-dezvoltare desfășurată în cadrul Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN). Se vor asigura, astfel, utilități pentru întreaga Platformă nucleară de la Mioveni, operarea în siguranță a infrastructurii cu funcții de securitate nucleară, participarea personalului la acțiuni de instruire profesională, plățile unor activități curente, drepturilor salariale, etc.


Obligațiile RATEN pentru anul 2015 constau în realizarea Programului anual de cercetare, program avizat de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare și corelat cu implementarea construcției în România a reactorului nuclear de demonstrație ALFRED, cu respectarea angajamentelor, acordurilor și parteneriatelor de colaborare cu organismele internaționale, Comisia Europeană și Agenția Internațională pentru Energie Atomică de la Viena.


Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) coordonează activitatea de cercetare în domeniul energeticii nucleare și prin sucursalele sale – Institutul de Cercetări Nucleare Pitești și Centrul de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare București-Măgurele - asigură menținerea și dezvoltarea suportului științific și tehnologic pentru Programul Energetic Nuclear Național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5663 secunde