Câți ani rezistă termoizolația din polistiren a blocurilor

1305
1
Câți ani rezistă termoizolația din polistiren a blocurilor - catiani-1411495879.jpg

Articole recomandate

Arhitectul Alexandru Bălan, președintele Ordinului Arhitecților din România - Filiala Teritorială Dobrogea, nu pierde niciun prilej de critica metoda anvelopării cu polistiren a construcțiilor. Prezent la conferința "CELCO FORUM CONSTRUCT 2014", el a vorbit despre efectele negative ale acestui procedeu: "Este ca și cum ai introduce blocurile în saci de plastic. Nu se mai permite schimbul de vapori de apă din materiale. Polistirenul contribuie la creșterea umidității din locuințe, a igrasiei și disconfortului."


Referindu-se la comportarea în timp a acestor anvelope, arhitectul a declarat că este de așteptat ca, în decurs de 15 ani, plăcile de polistiren să se fărâmițeze, să se descompună și să nu își mai înde-plinească rolul de termoizolant. El a pledat pentru utilizarea BCA ca soluție pentru creșterea eficienței energetice a con-strucțiilor: "Ordinul Arhitecților din România recomandă utilizarea acestui material."


Bălan a lansat două propuneri interesante, care să fie susținute de CELCO și în care să se implice Ordinul Arhitecților din România - Filiala Teritorială Dobrogea: realizarea proiectului "Casa dobrogeană din BCA"; realizarea unui catalog cu proiecte de case dobrogene din BCA, care să fie puse la dispoziția primăriilor, pentru a fi recomandate celor ce vor să își construiască locuințe.


Comentează știrea

eva
29 octombrie 2014
munca la domiciliu

Munca la domiciliu l Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. inte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - varsta minima 18 ani - rabdare - seriozitate si perseverenta Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Cereti detalii la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Stire din Economie : Dramă în construcții
Pagina a fost generata in 0.4764 secunde