Cât și ce au mai exportat agenții economici din județul Constanța

87

Articole recomandate

Agenții economici din județul Constanța au exportat, în primele cinci luni ale anului 2013, mărfuri în valoare de 745,2 milioane euro și au importat mărfuri în valoare de 870,3 milioane euro (exportul este exprimat în prețuri FOB, iar importul în prețuri CIF), arată datele Direcției de Statistică Constanța, publicate ieri. 

În structură, în această perioadă predomină produsele din grupa "combustibili și uleiuri minerale" atât la export, cu 47,2% (produse petroliere), cât și la import, cu 72,7% (petrol și, în cantități mai mici, produse petroliere). De asemenea, la export ponderi importante mai dețin produsele din grupa "fontă, fier și oțel" (10,6%), și produsele din grupa "vapoare, nave și structuri plutitoare" (8,5%), iar la import produsele din grupa "mașini și aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul și imaginile"(7,7%) și cele din grupa "metale comune și articole din acestea" (5%). 

Potrivit Direcției de Statistică Constanța, față de perioada ianuarie - mai 2012 exportul a scăzut cu 29,8% și importul cu 38,5%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3634 secunde