Cât ne costă lemnele de foc pentru iarnă

3048
Cât ne costă lemnele de foc pentru iarnă - lemne-1351004668.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care au centrale pe lemne sau sobe ar fi cazul să înceapă să se aprovizioneze, și asta pentru că iarna nu este chiar departe. Deocamdată temperaturile sunt destul de prietenoase, însă oricând situația se poate schimba. În plus, cei pe care gerul extrem din luna februarie a acestui an i-a prins cu stocurile pe sfârșite au motive temeinice de îngrijorare, așadar trebuie să găsească soluții, în măsura în care și buzunarul le permite, pentru a cumpăra o cantitate mai mare. 


Bugetul pentru aceste câteva luni de iarnă trebuie să fie, ca de altfel și în anii trecuți, destul de generos. Vestea oarecum bună este că, cel puțin deocamdată, nu vorbim despre majorări ale prețurilor, lucru care însă cu siguranță se va schimba dacă ne vom confrunta cu o iarnă lungă și grea, așadar și cu o cerere mai mare.

Constănțenii pot cumpăra lemn de foc, cu bani ceva mai puțini decât la comercianți, direct de la ocoalele silvice din județ. Directorul Direcției Silvice Constanța, Ion Bogdan, a precizat că metrul cub de lemn de esență moale, cum ar fi salcia sau plopul, costă 40 - 50 de lei, iar un metru cub din specii tari - salcâm, stejar sau frasin - poate fi cumpărat cu 150 de lei. Potrivit acestuia, stocurile din acest moment sunt mai mult decât suficiente, așadar constănțenii vor găsi lemne de cumpărat chiar și după 1 ianuarie.

Lemnul de esență tare se găsește la ocoalele Băneasa și Murfatlar, iar cele de esență moale, la Cernavodă și Hârșova.

În ceea ce privește prețul din depozitele de lemne din oraș, acesta se încadrează, în majoritatea cazurilor, între 90 (esențe moi) și 280 de lei (esențe tari).

Transportul, marea problemă

Marea problemă a celor care vor să cumpere lemne de la ocoalele silvice din județ poate fi transportul. Toți cei care vor să evite intermediarii, care de regulă îți aduc lemnele direct acasă, trebuie să aibă sau să facă rost de o mașină cu care să-și ducă marfa acasă. Odată acest aspect rezolvat, solicitanții se vor adresa personalului din teren, unde vor achita și contravaloarea materialului lemnos și li se va elibera un bon de vânzare. Pentru a evita neplăcerile, la eventuale controale în trafic, pentru transportul acestor lemne se va emite și un aviz de însoțire. Lipsa acestui document atrage după sine amenzi de până la 3.000 lei și confiscarea materialului lemnos, așadar atenție mare!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Au distrus livada de piersic pentru lemne
Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Dosar penal pentru furt de lemne
Pagina a fost generata in 0.4629 secunde