Cât costă să închiriezi o cabană la munte de sărbători. Ofertele bune se dau ca pâinea caldă

393
Cât costă să închiriezi o cabană la munte de sărbători. Ofertele bune se dau ca pâinea caldă - fond2-1637263806.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulţi români preferă să închirieze pentru sărbătorile de iarnă o vilă undeva la munte. Nu vor bătăi de cap să depindă de micul dejun sau masa festivă, vor să petreacă câteva zile alături de cei dragi, exact aşa cum le place. Dacă nu aţi făcut-o până acum, să ştiţi că ofertele de pe site-urile de închirieri dispar ca pâinea caldă, aşa că ar fi bine să vă grăbiţi.

Mai este o lună şi ceva până ceasul anunţă trecerea dintre ani. Aşa că cei mai mulţi dintre români se grăbesc să-şi facă rezervări pe ultima sută de metri. Fiind încă în pandemie şi multe restaurante nu au voie să organizeze mese de Revelion, nu le rămâne decât să închirieze o cabană, sau o vilă undeva la munte. Şi anul acesta vilele sunt la mare căutare, mai ales, că poţi petrece retras, împreună cu câţiva prieteni. La o căutare pe Internet ofertele nu sunt atât de numeroase, iar dacă vreţi o cabană într-o zonă pitorească găsiţi nu tocmai uşor. Am dat şi noi o căutare şi am găsit cele mai atractive şi hazlii oferte. Spre exemplu, la Azuga se închiriază o vilă cu şase camere, pentru patru nopţi de cazare la preţul de 70 de lei de persoană. Dacă rezervaţi de Black Friday, dar nu se specifică până când, aveţi o noapte gratuită. O altă vilă, de data aceasta pe Valea Doftanei se închiriază o cabană de cinci camere la preţul de 250 de euro de cuplu. Vila dispune de o curte spaţioasă şi posibilitatea de a face grătar afară. Preţul este destul de piperat doar pentru cazare şi nu se acceptă mai puţin de patru nopţi. La Comarnic, în Prahova, se închiriază o vilă cochetă cu patru dormitoare la preţul de 700 de lei de persoană. Vila se află destul de departe de Șoseaua Naţională DN1 dar peisajul este mirific.

Închiriaţi de pe site-uri specializate

În general cei care închiriază vor un avans cuprins între 30 şi 40% din preț şi pot cere şi garanţii să nu plecaţi cu ceva din casă sau să nu se întâmple să se strice ceva. Înainte de a da avansul ar fi bine să vă asiguraţi că cel care a postat anunţul este şi posesorul vilei sau cabanei, să nu aveţi surpriza că daţi banii şi nu există locaţia antamată.

„Cel mai bine ar fi când căutaţi o ofertă pe Internet să o faceţi pe site-urile oficiale de turism şi să nu vă ghidaţi doar după poze şi preţuri atractive care ar putea ascunde în spate oferte înşelătoare. Au fost cazuri când oamenii au dat banii on-line şi când au ajuns la „destinaţie” au avut surpriza că locaţia fie nu era în localitatea anunţată în anunţ, fie nu aparţinea proprietarului care dăduse anunţul”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

Dacă închiriaţi prin booking aveţi mai multă siguranţă că postarea nu este înşelătoare. Pe Valea Prahovei sunt aproape 100 de vile de închiriat pentru Revelion, dar preţurile sunt pe măsură. Cu cât peisajul este mai pitoresc sau vila este aproape de o pârtie de schi sau săniuş, preţul creşte proporţional. Tot în Azuga, pentru patru nopţi se închiriază o vilă într-o zonă fabuloasă, la 600 de metri de pârtia Sorica. Vila are şapte camere, dispune de saună şi cadă cu hidromasaj şi masă de tenis şi biliard, toate pentru 19.380 lei. Proprietarii oferă şi posibilitatea unui mic dejun contra sumei de 32,68 de lei. Dacă vreţi să nu petreceţi Revelionul în pijamale şi papuci, în faţa televizorului, atunci trebuie să vă grăbiţi şi să rezervaţi, că nu mai sunt multe oferte. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7872 secunde