Cât costă chiria apartamentelor de lux din Constanța

413
Cât costă chiria apartamentelor de lux din Constanța - apartament-1381065945.jpg

Articole de la același autor

r Zona poate adăuga sau scădea chiar și 250 euro în cazul apartamentelor "cu pretenții"

Majoritatea constănțenilor care sunt nevoiți să închirieze o locuință caută, firește, să obțină cât mai mult, cu cât mai puțin, așadar să se poată bucura de confortul pe care și-l doresc (și, mai important, și-l permit) fără a da toți banii din buzunar. Există însă și o altă categorie, care își permite să achite lunar de două, trei ori peste valoarea chiriei medii din Constanța, oameni pentru care contează în primul rând ca fiecare detaliu din locuința care le devine "acasă" să le fie pe plac, și mai apoi câți bani trebuie să dea proprietarului. Multe astfel de apartamente, cu prețuri pe măsură, găsim chiar și la ora aceasta în Mamaia, dar și în unele ansambluri rezidențiale. De exemplu, una dintre cele mai mari chirii se solicită pentru un apartament cu trei camere, un duplex, din Mamaia. Chiar dacă vorbim despre un apartament destul de departe de oraș, undeva în zona hotelului Iaki, proprietarul speră ca cineva să fie dispus să achite lunar 900 euro. În ciuda faptului că vorbim despre un apartament destul de spațios, de peste 100 de metri pătrați, cel mai probabil va rămâne gol până la vară. Blocul este amplasat excelent, însă probabil că puțini constănțeni și-ar dori să-i prindă o iarnă ceva mai "furioasă" acolo. Interesul nu este însă mare nici pentru Mamaia, nici pentru ansamblurile rezidențiale, ci pentru anumite zone din oraș (blocuri fie aproape de bulevarde, fie de anumite școli).

Zona contează mult

Prețul luxului diferă de la o zonă, la alta. Dacă la Delfinariu, de exemplu, pentru un apartament ce poate fi inclus în această categorie chiria lunară ajunge și la 650 euro, pentru un apartament similar ca suprafață, însă aranjat chiar cu mai mult bun gust, din KM 4-5, situat totuși destul de aproape de Șoseaua Mangaliei, chiria este undeva la 400 euro.

Mai exact, cu 650 euro pe lună poate fi închiriat un apartament cu două camere și bucătărie tip open - space, în zona Delfinariu. De ce atât de mult? Apartamentul, decomandat, are o suprafață de peste 100 de metri pătrați, se poate lăuda cu două băi, centrală pe gaze și loc de parcare, la subsol. Apartamentul similar din KM 4-5 nu se închiriază, la pachet, și cu un loc de parcare acoperit, ci cu unul în fața blocului, însă are alte dotări, cum ar fi, de exemplu, senzorii de fum.

Agenții imobiliari spun însă că nu neapărat zona dictează prețul, chiar dacă acest aspect deține un procent destul de mare în suma solicitată, ci mai degrabă așteptările proprietarului. Cine vrea să găsească repede un chiriaș și, foarte important, să-l păstreze pe o perioadă îndelungată, umblă în primul rând la preț.

În cazul locuințelor cu trei camere, "cireașa de pe tort" este un apartament elegant din Piața Ovidiu, de 180 de metri pătrați, care se închiriază cu nu mai puțin de 1.000 euro/lună. Cu siguranță mulți și-ar dori să și-l permită.

Pe de altă parte, când vine vorba despre garsoniere luxoase, ofertă există, însă cererea este extrem de mică. Chiria ajunge, în acest caz, la aproximativ 300 euro, bani cu care se poate închiria un apartament cu două camere catalogat tot de lux, de 90 de metri pătrați, și într-o zonă foarte bună (o astfel de ofertă găsim în zona Casei de Cultură), așadar nici nu este de mirare că astfel de garsoniere așteaptă mult și bine un chiriaș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5162 secunde