Câștiguri de peste 20% pentru investitorii de pe piața de capital

126
Câștiguri de peste 20% pentru investitorii de pe piața de capital - castiguridepeste20pentruinvestit-1629727841.jpg

Articole de la același autor

Evoluția pieței românești de capital le-a adus investitorilor câștiguri potențiale semnificative. Astfel, creșterea oferită investitorilor de pe Bursa de Valori București a fost de 25% în primele șapte luni prin prisma indicelui BET-TR și de 20% prin prisma indicelui BET.

Activitatea investițională la BVB și-a continuat parcursul ascendent în prima parte a anului, după rezultatele record obținute în 2020 când investitorii prezenți pe bursa românească au tranzacționat instrumente financiare în valoare totală de 18,3 miliarde de lei, echivalentul a 3,77 miliarde de euro. A fost cea mai mare valoare anuală înregistrată vreodată pe segmentul principal al bursei românești și a depășit cu aproape 25% recordul anterior consemnat în anul 2007. În septembrie 2020, România a fost promovată de către furnizorul global de indici FTSE Russell la statutul de Piață Emergentă.

Valoarea de piață a companiilor locale listate pe piața principală a BVB a depășit nivelul atins înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus. Astfel, capitalizarea societăților românești prezente pe segmentul principal al bursei de la București a fost de aproximativ 126 miliarde de lei, echivalentul a 25,6 miliarde de euro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2285 secunde