Casele de marcat și registrele de bani personali s-au vândut în draci

437
1
Casele de marcat  și registrele de bani  personali s-au vândut în draci - caseledemarcatsiregistrele-1431101324.jpg

Articole de la același autor

Războiul Fiscului împotriva micii evaziuni a intrat într-o nouă fază. Începând de vineri, 8 mai 2015, bacșișul trebuie fiscalizat, înregistrat pe bonul fiscal, iar banii de buzunar ai angajaților din unitățile de comerț și de prestări servicii trebuie declarați la începutul zilei și înscriși în registrul de bani personali. De acum încolo, sumele descoperite de organele de control, în unități, care nu sunt înregistrate în casele de marcat fiscale și în registrul de bani personali, vor fi considerate venituri ilicite și vor fi confiscate. Mai mult, unitatea va fi amendată sau i se va suspenda activitatea.

Tipografiile din întreaga țară au profitat de pe urma acestor măsuri, vânzând mii de registre de bani personali. De-acum înainte, acest produs se va vinde foarte bine. Unitățile cu un număr mare de angajați și mai multe puncte de lucru vor consuma cele mai multe registre.

Pe data de 7 mai, cu o zi înainte de termenul legal, circa 7.000 de agenți economici din municipiul Constanța au notificat Administrației Finanțelor Publice a Municipiului Constanța faptul că au înființat registrul de bani personali, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Mariana Fucea, șefa serviciului registru contribuabili.

Noile măsuri privind sancțiunile aplicate la încălcarea legislației privind casele de marcat fiscale, precum și controalele tot mai dese ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală i-au cam băgat în sperieți pe evazioniști. Până și cei ce se juraseră să fugă de casele de marcat ca de ciumă, s-au grăbit să le achiziționeze. Dacă faceți o vizită vânzătorilor de flori ori de legume și fructe de la colț de stradă, veți constata că au și case de marcat, și registru de bani personali. Mare minune!

În primele patru luni ale acestui an, la Administrația Finanțelor Publice a Municipiului Constanța au fost înregistrate 1.142 case de marcat fiscale, cu 169 mai multe decât în același interval din anul precedent, creșterea fiind de 17,37%, a declarat Mariana Fucea.

Schimbarea de atitudine se vede mai ales din creșterea semnificativă a vânzărilor de role de hârtie pentru casele de marcat fiscale. Este dovada că multe dintre acestea nu mai sunt folosite pe post de bibelou, că au fost puse la muncă. 

Comentează știrea

justitiarul
9 mai 2015
da.

Se completa si pana acum intr-un registru de bani personali . Problema este ca dintr-o data ala nu a mai fost bun deoarece trebuia sa scoata o anumita firma bani pentru productie . De ce oare nu putem sa il cumparam de la orice papetarie si trebuie sa facem comanda la fisc ?? Deci ...statu inca merge cu manevre si prostii pe langa ele.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4408 secunde