Casa "Lego", o soluție ieftină, "verde" și eficientă

1300
Casa
Casele din cofraje au intrat în forță pe piața locală a construcțiilor, promițând o alternativă rapidă, eficientă și ieftină la clasicele locuințe din cărămidă sau BCA.
CASA AMVIC este o firmă constănțeană de construcții și dealer zonal al sistemului de cofraje PROKONCEPT, care oferă soluții complete celor care vor
să-și construiască o casă, de la proiect și execuție, până la consultanță la achiziția unui teren și alegerea unui credit bancar.
Sistemul PROKONCEPT se diferențiază de sistemele clasice prin faptul că este deosebit de solid și economic. Este proiectat să reziste timp de 200 de ani, în condițiile în care este cu 15 - 20% mai ieftin decât un sistem clasic de realizare a pereților. Acoperișul PROKONCEPT este chiar cu 40% mai ieftin, folosindu-se niște cofraje speciale, care se montează direct pe căpriori.
Cofrajele sunt făcute din neupor, un material unic, care respinge căldura și permite peretelui să "respire". Astfel, peretele va păstra răcoare în casă, pe timp de vară, și nu va lăsa căldura să se piardă, pe timp de iarnă. În același timp, riscul apariției condensului și igrasiei este mult mai mic.
În funcție de bugetul clientului, firma CASA AMVIC oferă mai multe soluții de construcție.
În primul rând, cei interesați pot alege unul dintre cele 20 de proiecte tip oferite gratuit. În același timp, constructorul poate lucra și pe baza unui proiect al clientului sau poate pune în practică o schiță sau o idee a acestuia.
"Casele se pot construi și în regie proprie. Cei care cumpără cofraje primesc și un manual tehnic și își pot construi ușor propria locuință, ca un joc Lego. Practic, îți faci casă cu o betonieră și cu o familie harnică. Timpul de execuție este foarte scurt - o echipă de trei oameni poate construi un nivel de 100 mp într-o săptămână, dacă fundația este deja turnată", spun reprezentanții firmei CASA AMVIC.
De asemenea, firma poate construi casă cu proprii specialiști, cu materialele clientului, caz în care nu se percepe decât manopera, de cel mult 50 euro/mp.
Nu în ultimul rând, casa poate fi oferită clientului la cheie. Prețurile variază între 260 euro/mp (la gri) și 450 euro (la cheie), cu TVA și manoperă incluse, însă pot fi și mai mici.
"Avem și o bază de terenuri intravilane, pe care le putem oferi celor care vor să-și construiască o locuință prin programul Prima Casă, unde trebuie să fii proprietar pe teren. Colaborăm cu multe agenții imobiliare din județul Constanța și putem să facilităm achiziția unui teren. De asemenea, ne ocupăm și de partea bancară, de toată alergătura necesară la contractarea unui credit. Clientul ne spune ce venituri are și ce credit dorește, după care noi îi oferim cea mai bună opțiune. În plus, celor care vor să-și vândă casa le oferim o facilitate de promovare, pe site-ul nostru", mai spun cei de la CASA AMVIC.
Un șantier PROKONCEPT este extrem de curat, întrucât nu se folosesc cofraje din lemn, care trebuie îndepărtate ulterior. Cofrajul se umple cu beton armat și, fără a mai aștepta uscare betonului, constructorii pot trece direct la tencuială - rigips la interior și diverse decorațiuni la exterior, cum ar fi zugrăveala decorativă sau cărămida aparentă.
Noutatea PROKONCEPT este varietatea mare a cofrajelor, care pot fi tăiate în orice dimensiune, oferind o modularitate sporită. De asemenea, există și elemente de acoperiș, boiandrug și centură. Instalațiile se montează ușor, doar decupând cofrajele, față de o casă din BCA, unde pereții trebuie sparți.
Datorită proprietăților termoizolante bune, costurile de întreținere ale unei astfel de case sunt foarte mici - de 50 lei/lună, pe timp de iarnă, la o casă de 100 mp. Comparativ, pentru un apartament clasic de 50 mp se plătesc circa 250 lei/lună, întrucât pierderile de căldură sunt foarte mari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6245 secunde