Cartel Alfa: Guvernul trebuie să actualizeze salariul minim cel puțin cu rata inflației

175
Cartel Alfa: Guvernul trebuie să actualizeze salariul minim cel puțin cu rata inflației - salariu13124397081354177515-1355748602.jpg

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa susține că măsura luată de Guvern privind actualizarea taxelor și impozitelor locale de către administrațiile locale este justificată doar dacă este însoțită de actualizarea cel puțin cu rata inflației a salariului minim garantat în plată.


"Măsura dispusă de Guvern este legală, dar este cu adevărat justificată numai dacă este însoțită de o măsură care să o echilibreze, respectiv actualizarea cel puțin cu rata inflației a salariului minim garantat în plată. Lipsa unei actualizări de acest gen este neproductivă atât pentru mediul economic cât și pentru motivarea lucrătorilor. Valoarea salariului minim în plată pe economie se impune a fi actualizat, cu atât mai mult cu cât cheltuielile legate de asigurarea traiului de zi cu zi au crescut de la an la an, iar prin măsurile luate în ultimii trei ani raportul între salariul minim și salariul mediu va crește, ceea ce crește discrepanțele între cetățenii României", se arată în comunicatul Cartel Alfa.


Reprezentanții Cartel Alfa au mai precizat că o a doua problemă care ar trebui corect rezolvată este cea legată de tichetele de masă, despre care se vehiculează că urmează a fi blocate de la acordare și în 2013. "Vă reamintim că politica salarială în domeniul bugetar stabilită în 2009 nu a fost pusă în practică nici în ziua de azi, iar reducerile salariale de 25 la sută (recuperate de Guvernul dumneavoastră începând cu data de 1 decembrie), nu au făcut decât să accentueze diferențele de salariu, în salariile bugetarilor, iar intenția exprimată de a bloca acordarea tichetelor nu face decât să înrăutățească situația, anulând în anumite cazuri recuperarea făcută", mai arată sindicaliștii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1503 secunde