Care sunt priorităţile Consiliului Uniunii Europene

105
Care sunt priorităţile Consiliului Uniunii Europene - depasireaconsecinteloreconomices-1612379708.jpg

Articole de la același autor

La data de 1 ianuarie 2020, Portugalia a preluat de la Germania Președinția Consiliului Uniunii Europene, pentru a patra oară, și va prezida până la 30 iunie 2021. În această perioadă, va conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliul Uniunii Europene, contribuind, astfel, la asigurarea continuității lucrărilor UE în cadrul Consiliului.

Președinția portugheză a Consiliului UE, pentru următoarele luni, se va desfășura sub deviza „Vremea rezultatelor: o redresare echitabilă, verde și digitală” și se va axa pe depășirea consecințelor economice și sociale ale pandemiei și redresarea economică a UE. În acest sens, se va urmări implementarea noului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, a planului european pentru redresare – Next Generation EU – și implicit a Mecanismului de Redresare Economică.

Potrivit președinției portugheze, demersurile care vor asigura tranziția verde și transformarea digitală vor urmări atât protejarea competitivității economice, cât și consecințele sociale ale acestui proces pentru fiecare stat membru.

Președinția portugheză intenționează să acorde prioritate implementării Pactului Ecologic European în vederea asigurării unei redresări economice durabile și să promoveze aprobarea primului Act Legislativ European Privind Clima. Totodată, va sprijini crearea unei Uniuni Europene a Sănătății, care va consolida capacitatea UE de a răspunde la crizele de sănătate publică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4721 secunde