Care sunt județele din România preferate de nemți pentru investiții

141
Care sunt județele din România preferate de nemți pentru investiții - cluj-1380818607.jpg

Articole recomandate

Noul ambasador al Germaniei la București, Werner Hans Lauk, afirmă că județele Timiș, Arad, Sibiu, Cluj, Alba și Brașov sunt preferate de investitorii din țara sa și datorită existenței mai multor vorbitori de limbă germană.

"Județele Timiș, Arad, Sibiu, Cluj, Alba și Brașov s-au detașat ca regiuni preferate de investitorii germani și datorită disponibilității personalului vorbitor de limba germană. Va fi esențial pentru România să poată oferi în continuare economiei personal calificat. Pentru a contribui la acest lucru, companii germane împreună cu unități de învățământ românești s-au aliat pentru a introduce un sistem de pregătire profesională corespunzător sistemului german de învățământ dual", a declarat Lauk.

El a mai menționat printre atuurile României faptul că reprezintă "o piață mare" în regiune și buna tradiție în producție și inginerie.

"În plus, România are rezerve energetice proprii, mari suprafețe agricole și regiuni turistice foarte atractive, precum și o populație bine pregătită și talentată la limbi străine", a spus ambasadorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4614 secunde