€ 4.756
£ 5.4872
$ 4.2421

Mai multe ştiri online:

Care este proveniența reală a fructelor și legumelor pe care le mâncăm?

Ştire online publicată Joi, 14 Martie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Echipe ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Autorității Naționale Fitosanitare desfășoară acțiuni de control în depozite en-gross de legume-fructe din județul Ilfov și București. La cele 19 unități comerciale verificate au fost constatate nereguli privind marcarea și etichetarea loturilor de legume-fructe provenite din UE sau din țări din afara UE.


Au fost constatate abateri precum: lipsa totală a etichetelor de pe ambalaje sau a unor elemente obligatorii conform prevederilor standardelor comerciale privind comerțul fructelor și legumelor proaspete. Spre exemplu: categoria de calitate, calibrul, soiul. 
Au fost prelevate probe în vederea determinării reziduurilor de pesticide.


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atenționează angrosiștii de legume și fructe că va continua și intensifica acțiunile de control, având în vedere că lipsa totală a etichetelor de pe ambalaje sau etichetarea incompletă a acestora pot conduce foarte ușor la prezentarea produselor de import ca fiind din România (spre exemplu, la mere, cartofi, ardei, pătrunjel, castraveți). 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3742 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1106 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8078 secunde