Cardurile de credit, tot mai folosite în tranzacții

107
Cardurile de credit, tot mai folosite în tranzacții - dddd-1583318326.jpg

Articole recomandate

Valoarea și numărul tranzacțiilor de plată cu cardurile de credit emise de prestatorii de servicii de plată rezidenți s-au dublat în ultimii patru ani, potrivit analizei datelor statistice publicate de Banca Națională a României la finele anului 2019, conform unui comunicat al băncilor lansat în cadrul campaniei Dreptullabanking și citat de Agerpres.

Astfel, numărul tranzacțiilor de plată cu cardurile de credit a ajuns la peste 22 milioane în decembrie 2019, față de 11 milioane cât era în decembrie 2015, pe fondul utilizării din ce în ce mai mari a acestor instrumente de plată. Valoarea tranzacțiilor cu cardurile de credit s-a dublat, ajungând la peste 4 miliarde lei în decembrie 2019.

Potrivit datelor, peste 27% din numărul tranzacțiilor cu carduri de credit de anul trecut au fost înregistrate în ultimul trimestru, fiind stabilit un record față de trimestrele precedente, datorat în special cumpărăturilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Conform sursei citate, în România a fost depășit pragul de 3 milioane de carduri de credit utilizate, iar în ultimii 4 ani creșterea numărului de carduri de credit a fost de 547.849, potrivit statisticilor BNR la finele lunii decembrie 2019. Astfel, la sfârșitul anului trecut, din cele peste 18 milioane de carduri aflate în circulație, emise de băncile din România, ponderea cardurilor de credit era de 16,5% (peste 3 milioane de carduri), ceea ce indică un potențial mare pentru utilizarea informată a acestor instrumente de plată. România are mai puțin de un card bancar/ cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene, situație valabilă și în cazul cardurilor de credit, unde ponderea este de 0,15 carduri/ cap de locuitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Februarie 2020
Stire din Economie : Cât mai valorează aurul României?
Pagina a fost generata in 0.5196 secunde