€ 4.7249
£ 5.2925
$ 4.2241

Mai multe ştiri online:

Captură de scule de pescuit ilegale, la Dunăre

Ştire online publicată Marţi, 26 Martie 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură împreună cu Agenția Executivă pentru Pescuit și Acvacutură din Bulgaria au efectuat o misiune comună în baza planului de acțiune româno – bulgar pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul pescuitului. 
Misiune s-a desfășurat pe fluviul Dunărea, în apele teritoriale ale României și Bulgariei, insulele române și bulgare, cât și pe canalele adiacente, în vederea combaterii actelor de braconaj piscicol. 


Au fost inspectate 23 ambarcațiuni de pescuit care practicau pescuitul comercial, din care 20 cu pavilion bulgar și 3 cu pavilion român și au fost controlate 14 persoane care practicau pescuitul recreativ pe malul bulgar al Dunării.


În timpul verificărilor au fost confiscate plase de pescuit (setci) și vârșe instalate la stănoagă, au fost reperate și scoase din apă 21 de șiruri de carmace pentru sturioni cu 1.200 de cârlige montate, în dreptul km fluvial 543 (insula Vardim), au fost ridicate în vederea confiscării 6 setci nemarcate, fiecare  cu lungimea de 50 m și ochiul plasei de 60 mm și au fost încheiate 3 procese verbale de contravenție.


Acțiunile vor continua în perioada următoare pentru descurajarea actelor de pescuit ilegal, comercializare ilicită, evaziune fiscală cu pește și produse din pește, precum și protejarea ihtiofaunei în perioada de reproducere naturală.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8911 secunde