Capitalul autohton și exporturile românești

139
Capitalul autohton și exporturile românești - capitalulautohton-1432316121.jpg

Articole de la același autor

Exportul de produse și servicii realizate de antreprenorii români, problemele cu care se confruntă companiile autohtone pe piețele internaționale și dificultățile în relația cu administrația au fost temele Conferinței "Capital autohton: România producătoare - România exportatoare", organizată de Camera de Comerț și Industrie a României.

În debutul reuniunii, Mihai Daraban, președintele CCIR, a declarat; "70% din exporturile României sunt în statele Uniunii, 15% tot în Europa, în statele non-UE, iar restul de 15% în restul lumii, ceea ce este, să recunoaștem, extrem de puțin. Consider că acest procent de 15% trebuie îmbunătățit. Este nevoie să identificăm noi piețe în afara spațiului european, unde avem o piață stabilă, dar fără perspective de creștere. De asemenea, trebuie să identificăm și alți poli de creștere economică și de susținere a exporturilor românești, pentru a consolida competitivitatea companiilor românești și a capitalului autohton la nivel internațional", a subliniat domnul Mihai Daraban în discursul său.

Evenimentul a fost moderat de prof. univ. dr. Mircea Coșea. Au participat reprezentanți comerciali ai ambasadelor țărilor cu care România are strânse relații comerciale precum și antreprenori-producători, lideri de companii exportatoare sau cu potențial și planuri de export, directori de marketing și vânzări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Mai 2015
Stire din Economie : Balul anului,  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.2843 secunde