Canicula a amețit prețurile apartamentelor din Constanța

436
Canicula a amețit prețurile apartamentelor din Constanța - blocuri1-1377005745.jpg

Articole de la același autor

r Casele din marile orașe ale României

continuă să se ieftinească;

Constanța, excepția de două procente plus

Lunile de vară înseamnă și ieftiniri ale caselor în majoritatea marilor orașe din România, trend care însă nu este urmat și de Constanța! În orașul de la malul mării, evoluția pozitivă a prețurilor remarcată în prima jumătate a anului a continuat să se manifeste și în luna iulie, apartamentele scoase la vânzare în Constanța scumpindu-se în medie cu două procente în ultimele treizeci de zile, arată o analiză recentă a portalului imobiliare.ro.

Majorarea este vizibilă atât pe segmentul nou, unde vorbim de o creștere de 1,5% (de la 882 euro/mp la 895 euro/mp), cât și pe segmentul apartamentelor vechi, unde prețul mediu cerut la finalul lunii iulie a fost de 869 euro/mp util.

Garsoniere mai ieftine

Cel mai mult s-au scumpit apartamentele vechi cu trei camere, cu 2,3%, ajungând la un preț mediu de 862 euro/mp util.

Apartamentele vechi cu două camere s-au scumpit cu 1,3% în același interval, până la valoarea de 870 euro/mp util. Totodată, garsonierele își mențin prețul în jurul valorii de 900 euro/mp util, în ciuda unei ieftiniri de peste 3% în ultimele treizeci de zile.

v v v

Conform Indicelui imobiliare.ro calculat pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare, în luna iulie, în câteva mari orașe ale României - Brașov, Timișoara, Cluj - Napoca, Constanța, Iași și București, unitățile locative s-au ieftinit cu până la un maxim de 5%, înregistrat la Iași. Tendința este valabilă pentru toate orașele mari din țară, cu excepția Constanței, după cum am arătat anterior.

La nivel național, apartamentele s-au ieftinit cu 2,1% în luna iulie, de la 934 euro/mp util, la 914 euro/mp util. Mai mult, în ultimele 12 luni, prețurile apartamentelor din România au înregistrat un declin de 6,3%.

Tendința de ieftinire s-a manifestat cel mai mult, analizând orașele prezentate mai sus, la Iași, unde prețul solicitat pentru apartamentele vechi și noi scoase la vânzare s-a diminuat cu 4,8%, până la 851 euro/mp util. Cel mai mult s-au ieftinit apartamentele noi, cu aproape 6%, ajungând la valoarea de 905 euro/mp util. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3658 secunde